4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

3 çocuk annesi kansere yenik düştü

Akçakale ilçesine bağlı Aşağı Arıcan Köyü'nde oturan eden 3 çocuk annesi Fatma Ay (32) 2005 yılında yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.

Uzun süredir Ankara Numune Hastanesi Onkoloji bölümünde tedavi gören Fatma Ay'ın kanseri yenik düşerek vefat etmesinin ardından 3 çocuğu ortada kaldı. 1998 yılında Halil Akdağ'a ikinci eş olarak kuma giden Fatma Ay, maddi imkansızlık yüzünden 2003 yılında eşi Halil Akdağ'ı da beyin kanamasından kaybetmişti. Yaz aylarında tarlalarda pamuk toplayarak 3 çocuğunun geçimini sağlayan Fatma Ay'ın vefat etmesinden en çok çocukları etkilendi.

Fatma Ay'ın çok çile çektiğini söyleyen Fatma Ay'ın kayınbiraderi Musa Akdağ, "Kardeşim Halil'in vefat etmesiyle birlikte yengem Fatma çok sıkıntı çekti. Benim maddi durumumda iyi olmadığı için yardımcı olamadım. Şimdi üç çocuğu ulu orta yerde kaldı. Hayır sahiplerinin bu aileye ve çocuklara yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. İnanın halleri içler acısı. Biz üç erkek kardeşiz. Büyük ağabeyim Mehmet'i yıllar önce kaybettik, Onun 11 çocuğu var. Kardeşim Halil'i 2003 yılında kaybettik. Onunda her iki hanımından 12 çocuğu var. Benim ise 9 çocuğum var. Hangisi ile nasıl ilgileneceğimi bilmiyorum. Zaten az topraklı çiftçileriz. Kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz. Şimdi iki ağabeyimin hanımları ve çocuklarının sorunları üzerime kaldı. Ben 40 yaşındayım, ancak beni gören altmış yaşında olduğumu zanneder. Çünkü saçlarım ben beyaz oldu. Ama benim hayır sahiplerden dileğim bu yetim ve öksüz kalan çocuklara bir yardı eli uzansın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 17:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat IP: 193.140.183.xxx Tarih : 7.12.2007 10:45:57

yasamin dogu vede guney doguda ne kadar zor olduguunu ancak yasayan bilir/halkin issizligi diz boyu oldugunu zor kosullarda evine ekmek goturen zavali vatandaslara devletin imkanlar saglamasi gerekir.tum bilincli halki bu duyarliliga cagiriyorum.unutmayalim ki aci ceken her insan bizim kardesimizdir.elimizde gelen tum yardimlari yapalim ve bencilligimize yenilmeyelim.susayana su uzatalim