5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

3 gün taze kalan ekmek üretilecek

Şanlıurfa'da bir ekmek fabrikası, 3 gün boyunca bayatlamadan ilk günkü tazeliğini muhafaza edebilen ekmek ve kuru pasta üretti.

32 bin YTL'ye satın alınan elektrik ve fuel-oille çalışabilen ekmek pişirme makinesi sayesinde hiçbir katkı maddesi kullanmadan üretilen ekmek ve kuru pastalara vatandaşlar ilgi gösteriyor. Bir haftadan bu yana seri üretime geçtiklerini belirten 27 yıllık fırıncı Necmettin Toprak, beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını, şimdilik Türkiye'de sadece Kayseri ve Adana'da kullanılan ekmek pişirme makinesi sayesinde hijyenik şartlarda üretim yaptıkları ekmekleri müşterilerine ilk günkü tazeliğiyle ulaştırdıklarını ifade etti.

Yeni sistem sayesinde ekmek satışlarının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Necmettin Toprak, "Bir hafta öncesine kadar günde ortalama 3 bin 500 ekmek satarken şimdilerde günlük 5 bin adet ekmek satıyoruz" dedi.

Tüketici sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Toprak, "Bizim için önemli olan müşterilerimizin sağlığı. Daha önceki üretim aşamalarında hamuru pişirmeden önce alüminyum tencerelere seriyorduk. Ancak şimdi teflon tavalarda yanmadan ve pişirme aşamasında hiçbir olumsuz etkiye maruz kalmadan ürettiğimiz somunlar 3 gün boyunca bayatlamıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 13:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BEKİR KARAATLI IP: 78.166.92.xxx Tarih : 8.02.2008 20:16:56

helal olsun sanatkar adam böyledir tekrar söylüyorum helal olsun