4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

3 kardeşin ölüm raporu açıklandı

ECE AİLESİ'NİN 3 ÇOCUĞUNUN ÖLÜM RAPORU AÇIKLANDI

Şanlıurfa'da geçtiğimiz ay 2 gün arayla ölen Ece ailesinin 3 çocuğunun gıda zehirlenmesinden ölmediği açıklandı. 3 Kardeşin ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla evde tükettiği maddelerden alınarak Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'ne gönderilen numunelerde yapılan tetkiklerde gıda maddelerinin kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilemediği bildirildi.

Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde yapılan araştırmalar sonucu raporların çıktığını duyan baba Abdulrezzak Ece, Tarım İl Müdürlüğü'ne giderek, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinden gelen raporları aldı. Basın mensuplarına konuşan baba Abdulrezzak Ece, yakınlarının ve komşularının çocuklarına kendi verdikleri gıda malzemelerinden dolayı zehirlendiklerini ve suçlandıklarını belirterek, "Ölen çocuklarımın evde aldıkları gıdaların sonuçlarının geldiğini söylediler. Bende bu olayın peşine düştüm. Öncelikle Sağlık Müdürlüğü'ne sonra Tarım İl Müdürlüğü'ne gittim. Gerekli evrakları bana verdiler. Yetkililerden bunu kamuoyuna duyurmasını istedim. Yetkililer ise bana gerekli açıklamayı yazılı yapacaklarını söylediler. Valiliğin yapmış olduğu yazılı açıklama ve raporlar şuan bendedir. Herkes haberlerde izleyecektir ki evde yediğimiz yiyeceklerden herhangi bir zehirlenme tespit edilmemiştir. Bunun için şuanda çok mutluyum. Ancak çocuklarımın Adli Tıp Raporu geldiği zaman daha da rahatlayacağım. Valiliğin yaptığı yazılı açıklamada ise evde alınan gıdalardan herhangi bir olumsuz bir şey çıkmamıştır. Sonuçları temiz çıkmış. Başkada bir açıklama yapmadılar. Şuan için daha içim rahat etmemiştir. Çünkü çocuklarımın neden öldüğü henüz açıklanmamıştır. Çocuklarımın neden öldüğü açıklandığı zaman, o zaman içim rahat edecektir. Şuanda toplumun bize atıfta bulunduğu, şüphelendiği, kendi fikirlerinin açıkladığı, bizi suçlamalarına bir açıklık getirdim. Yediğimiz yiyeceklerden çocuklarım ölmedi. Hanımın ise intihar etmemiştir. Bu gibi sözlerin apaçık yalan olduğu meydana gelmiştir. Kimse ben ve eşimi suçlayamaz artık. Henüz tıbbın da belirleyemediği bir nedenden dolayı çocuklarımın öldüğünü biliyorum. Ne zaman Adana Adli Tıp sonuçları açıklarsa o zaman içim rahat edecektir" dedi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"17.12.2009 tarihinde Hedal Ece ve Sait Ece adlı çocukların özel bir sağlık kuruluşuna başvurmaları üzerine, adı geçen çocuklara 'akut bronşit' tanısı ile tedavi verilmiştir. Ancak her iki çocuk 18.12.2009 tarihinde evlerinde vefat etmiştir. Aynı aileden İzzet Ece ailesi tarafından kontrol amaçlı olarak Şanlıurfa Çocuk Hastanesine getirilmiş ve adı geçen çocuk 'miokardit' (kalp kası iltihabı) tanısı ile hastaneye yatırılmıştır. Ancak İzzet Ece adlı çocuk da 20.12.2009 tarihinde hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Söz konusu ölüm olaylarına ilişkin olarak Valiliğimizce soruşturma açılmış olup, soruşturma kapsamında ailenin evde tükettiği gıda maddelerinden numune alınarak, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezine gönderilmiştir. Adı geçen merkezden alınan sonuç raporunda, incelemesi yapılan gıda maddelerinin kimyasal ve bakteriyolojik analizlerinde herhangi bir olumsuzluk tespit edilememiştir. Her üç çocuğun vefatı ile ilgili olarak kesin sonuca ulaşılabilmesi için Adli

Tıp Kurumu'ndan otopsi raporlarının sonucu beklenilmektedir" denildi.

ECE AİLESİ'NİN 3 ÇOCUĞUNUN ÖLÜM RAPORU AÇIKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 10:07:05
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 15:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?