5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

3 konuttan 2'sinde sigara tiryakisi var

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Halk Sağlığı Projesi kapsamında sigara kullanımına yönelik yapılan bir araştırmada, bölgede her 3 konuttan 2'sinde sürekli sigara içen en az bir kişinin bulunduğu belirlendi.

Araştırmaya göre sigara içme oranının en yüksek olduğu kent Diyarbakır olurken, Siirt en düşük orana sahip il oldu. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın bir süre önce bölge illerinin halk sağlığı konusundaki verilerini toplayarak çözüm önerileri saptama amacıyla finanse ettiği projede, 9 ilde toplam 4 bin 72 kişinin yer aldığı bir araştırma yapıldı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye Parazitoloji Derneği, Harran Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucu yapılan araştırmada, bölgedeki konutların yüzde 70.1'inde sigara içildiği saptandı.


Raporda sigara içme oranının 15 yaş üzeri grupta kadınlarda yüzde 11.9, erkeklerde ise yüzde 49.6 oranında olduğu saptandığı belirtilerek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sigara kullanımının ciddi boyutlarda olduğu vurgulandı.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 11:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?