5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

3 yıl sonra yakalandı

ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Şanlıurfa'da 3 yıldır polisi peşinden koşturan ve birçok kez yakalanmaktan son anda kurtulan azılı zanlı, Özel Hareket ekiplerinin katıldığı nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa polisi dün gece hummalı bir çalışma yaparak aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyon gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kentin çeşitli semtlerinde silah ve bıçakla 4 kişiyi yaralamak, polis aracına silahla ateş etmek, adam öldürmeye tam teşebbüs, silah ve mermi satmak, öz kızını silahla rehin almak suçundan aranan, 4 yıl 10 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hırsızlık çetesinin elebaşı olduğu ileri sürülen Yasin O.'yu (27) İpekyol Mahallesi İpekyol Caddesi 4. İzgördü Apartmanı'nda bodrum katında bir evde saklandığını belirledi.

Polis, 3 yıldır arandığı Yasin O.'yu yakalamak için dün gece harekete geçti. Saat 23'00 sıralarında Özel Hareket ekiplerinin katılımıyla söz konusu Apartmanının zemin katındaki operasyon düzenledi. Azılı suç makinesi saklandığı evde siren sesleri üzerine polisin geldiği fark ederek evin tuvalet penceresinden havalandırma boşluğuna çıkıp buradan 6 katı tırmanarak apartmanın damına çıktı.

Baskın düzenledikleri binanın zemin katındaki eve giren polis, Yasin O.' liderliğindeki hırsızlık çetesinin üyeleri olduğu ileri sürülen Ramazan K., Osman K. ile Galip Y.'yi içerde esrar içerken yakaladı. Evde yapılan aramada bir miktar esrar ele geçirildi. Yasin O.'yu bulamayan polis, tuvaletinin penceresinin açık olduğunu ve duvarda ayakkabı izine rastladı. Şahsın binanın tepesine çıktığını anlayan ekipler, söz konusu binanın etrafını çevirdi. Özel Harekat ekipleri binaların tepesine yerleşti.

Keskin nişancıların da katıldığı operasyonda Yasin O., binanın tepesinde kıstırıldı. Apartmanın çatı kısmında demir kapısını üzerine kilitleyen Yasin O.'ya polis "teslim ol" çağrısı yaptı. Yasin O., telsi ol çağrısına bir el havaya ateş açarak cevap verdi. Emniyet müdürü Sabri Durmuşlar'ın da katıldığı operasyon tam 3 saat sürdü. Polis, olası bir çatışmaya karşılık yan binalardaki evleri boşalttı. 3 Saat süre operasyon sonunda Yasin O.'yu ikna çabaları boşa çıktı. Polis daha sonra çatı katının kapısını spiralle kesti. Polisin çabası sonucu ikna olan Yasin O. elindeki 76.5 marka tabancayı yere bırakarak teslim oldu. Gözaltına alınan Yasin O.'nun üzerinden 14 adet mermi ele geçiren polis, damda bir adette boş kovan buldu.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan Yasin O. ile Ramazan K., Osman K. ve Galip Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliye ye sevk edildi.

Daha önce polisin düzenlendiği bir operasyonda teslim olmamak için direnen Yasin O. başına silah dayadığı ismi belirlenemeyen öz kızını rehin almıştı. Polisin teslim ol çağrısına direnen Yasin O., polisin küçük kızın can güvenliğinden dolayı müdahale etmemesi üzerine havaya bir el silahla ateş ederek kaçıp yakalanmamak için son anda kurtulmuştu.

YASİN O.'NUN SUÇLARI

20 Mart 2009 günü görevli polise direnmek, 19 Mayıs 2009 günü Eyüp Peygamber caddesi üzerinde 9 yaşındaki Emine B. (Bülten) ile Hasan Başkaya'yı silahla yaralamak. 9 Ağustos 2099 günü Harran Kapı caddesi üzerinde Mehmet Çakallı (38) tabanca ile yaralamak, 21 Ağustos 2009 tarihinde tehdit ettiği İsmail Batamaz'ı (29) silahla yaralamak, 12 Ekim 2009 günü Topdağı Mahallesinde polis memurlarına silahlı saldırı düzenlemek, 14 Ekim 2009 günü Büyük Dere caddesinde 18 yaşındaki Ahmet Çiçek'i gasp edip bıçakla yaralamak, adam öldürmeye tam teşebbüs ve mesken masuniyeti ihlal edip küçük yaşta kız çocuğunu silahla hürriyetten yoksun bırakma suçlarından yakalama emri bulunuyor. Yasin O., 4 Kasım 2006 adam yaralamaktan 1 yıl 4 ay 6 gün, 9 Ocak 2006 tarihinde ruhsatsız silah ve mermi alıp taşımak, görev yaptırmamak için direnmek, korku kaygı , panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etmek suçundan da 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 4 yıl 10 ay 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
ŞANLIURFA'DA 3 YILDIR ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 13:30:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 15:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?