7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

30 Ağustos coşkusu

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Büyük Taarruz'un 84. yıldönümü dolayısıyla sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlere, Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba askeri ve mülki erkan katıldı. 

Daha sonra protokol, Şehitlik Abidesi'ne geçerek, burada şehit mezarlarına ve Kurtuluş Savaşı kahramanı Şanlıurfalı Milisler Anıtı'na çiçek koydu. 

Şehitlik ziyareti sonrası protokol üyeleri Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenlere katıldı. Zafer koşusunda erkeklerde ve kızlarda 1. olanlara madalya ve hediyelerini Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 2.'ye ödülünü 20. Zırhlı Tugay Komutanı Ahmet Kemal Emren ve üçüncüyeyse ödülünü Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi. Günün öneminin anlatıldığı konuşmanın ardından 20. Zırhlı Tugayı piyade askerleri tarafından hazırlanan silahlı ve silahsız gösteriler izleyicileri büyüledi. Silahlı hareketler sonrası erler, havaya eğitim mermisi attı. Resmi geçit töreni sonrası düzenlenen program sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 14:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?