4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

300 kilo kokmuş et ele geçirildi

ŞANLIURFA'DA KAÇAK KESİLEN KOKMUŞ ET ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde zabıta ekiplerin yaptığı operasyonda, kasap ve et marketlerinde kaçak ve kokuş et ele geçirildi.

Suriye'den kaçak yollarla ülkeye getirilen etler Viranşehir belediyesi zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Kaçak kesilen ve kokmuş yaklaşık 300 kilo et ele geçirildi. Yakalanan etlerin ambalajlarında Arapça yazılar olduğu gözlendi. Ramazan ayı öncesi denetimlerini sıklaştıran belediye ekipleri sadece et değil tüm gıda ve tüketim maddelerine yönelik sıkı bir kontrol dönemini başlattıklarını belirtti. Zabıta ekipleri belediye veteriner hekimi ve basın mensupları ile yapılan denetimlerde kaçak etler

suçüstü yakalandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Hakkı Bozkur, "Bize son zamanlarda özellikle etler ile ilgili şikayetler geldi ve bizde bu şikayetler doğrultusunda denetimlerimizi sıklaştırdık. Ramazan ayında bu tür istismarlar daha fazla yapılmakta. Denetimlerde bizim de tahmin etmediğimiz kaçak etlerle karşılaştık. Menşei Suriye olan bu etleri satan yerlerle ilgili tutanaklarımızı tuttuk ve cezai işlemi başlatacağız" dedi.

Belediye zabıta ekipleri topladığı etleri veteriner hekim kontrolünde imha etti.

ŞANLIURFA'DA KAÇAK KESİLEN KOKMUŞ ET ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 16:53:04
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 18:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?