5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

300 kişilik işe 1000 başvuru

Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtığı ve toplam 300 kişinin alınacağı yardımcı abla işi için bin kişi başvurdu. Kursa katılmak isteyen işsiz sayısının fazla olması sebebiyle adaylar elemeden geçirildi.

Şanlıurfa'da Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında görevlendirilecek yardımcı abla pozisyonundaki işe yerleşmek için müracaat edenler Türkiye İş Kurumu önünde aşırı yoğunluk oluşturdu. İş Kur Müdürlüğü binası önünde toplanan adaylar, şanslı 300 adaydan biri olabilmek için çaba harcadı. Geçmiş senelerde önce bu işte çalışanları öğrenci olanların müracaatlarının kabul edilmeyeceğinin adaylara duyurulmasının ardından gerekli şartları taşıyan adaylar noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Yapılan kura çekimi sonrası isimleri belirlenen adları okunan adayların büyük sevinç yaşadığı görüldü. Daha önce aynı işte çalıştıkları için yeniden değerlendirmeye alınmayan bazı adaylar da duruma tepki gösterdi.

İş Kur İl Müdür Vekili Mahmut Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, başvurunun beklenenin üzerinde oluşu nedeniyle adayları kurayla belirlediklerini söyledi. Okullarda istihdam edilecek 300 kişiye, 3 ay boyunca asgari ücret ödeneceğini ve SSK primlerinin İş Kur tarafından karşılanacağını ifade eden Kaya, ''Böylece kriz döneminde birçok gencimize iş imkanı vereceğiz. İkinci dönemde 3 aylık çalışma süresini iki katına çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca öğleden sonrada okullarda görevlendirilecek temizlik işçilerini belirleyeceğiz" dedi.

Şanlıurfa'da işsizlik oranının yüzde 18 olduğunu belirten yetkililer, bunun Şanlıurfa için büyük bir rakam olduğunu söyledi. Bu arada, değerlendirmeye alınmayan adaylar duruma tepki göstererek, "2 saattir bekliyoruz. Bize de hak verilecek diye bekliyoruz ama maalesef eli boş dönüyoruz. Geçen yıl çalışanlar alınmıyor. 4 yıldır görev yapıyorum ama bu yıl almıyorlar. Bu yıl arkamıza baka baka gidiyoruz. Ben de çalışmayı istiyorum. Hakkımız elimizden alınıyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 13:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?