5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

31 kişi tutuklandı

Şanlıurfa'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen "Barış ve Demokrasi" mitingi öncesi ve sonrasında olay çıkardığı iddia edilen 41 kişiden 31'i tutuklandı.

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Şanlıurfa'da geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen "Barış ve Demokrasi" mitinginde Atatürk Bulvarı üzerinde bir apartmanın en üst katındaki bir binanın balkonundan bozkurt işareti yapılmasına tepki göstererek, Türk Bayrağı asılı Alperenler Ocağı Şanlıurfa Şubesine taşlı saldırı yaptığı iddia edilen 41 kişiden 31'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kalan 10 çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM), Cumartesi günü yaşanan olaylar sonrasında provokatif eylem yapmak amacıyla hazırlanmış olan bin civarında cam bilye, 28 adet sapan, 16 adet havai fişek, 14 adet atılmaya hazır molotofkokteyli, çok sayıda ameliyat eldiveni, kar maskesi, örgütsel malzemeler, örgütsel afiş ve pankartlar ele geçirmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 17:18:05
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 10:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?