5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

32 yaşında nüfus kaydı yok

Şanlıurfa'da, "Yaşar ne yaşar ne yaşamaz" filminin bir benzeri yaşanıyor. Dünyaya geldiğinden beri nüfus kaydı bulunmayan Neşat, 32 yaşında olmasına rağmen askerliğe gidemedi. 

Akçakale ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Girne Sokak'ta oturan 32 yaşındaki Neşat Kaya, doğduğundan bugüne 32 yıldır nüfus cüzdanı sahibi olamadığını söyledi. Neşat Kaya, hayatının film hikayelerinden farklı olmadığını belirtti. Babasının iki eşinin olduğunu kaydeden Neşat Kaya, "Birecik ilçe doğumluyum. 10 yıldır Akçakale ilçesinde oturuyorum. Babamın iki eşi var. Ben resmi nikahı olmayan anneden doğdum. Bu nedenle nüfus kaydım yapılmadı. Evlendim ve üç çocuğum var. Benim nüfus kaydım olmadığı için çocuklarımın da yok" dedi. 

Eski bir arabayla, fotokopi çekerek ve fotoğraf büyüterek geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Kaya, şunları söyledi: 

"Bazen yola çıktığım zaman problem yaşıyorum. Bana kimlik sorduklarında ne kimliğim, ne ehliyetim, hiçbir kaydım yok. Sanki ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilim. Yetkililer bana 'sen kimsin, seni tanımıyoruz' diye sorduklarında kendimi ifade edemiyorum. Kaydımı yaptırmak için kaymakamlığa müracaat ettim. Ancak her defasında tamam biz ilgileneceğiz diyorlar. Ben de kimliğim olsun adam yerine konulayım istiyorum. Kaymakamlığa birkaç defa dilekçe verdiğim halde hiçbir cevap alamadım. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Bana kimlik çıkartsınlar bende herkes gibi vatani görevimi yapayım. 32 yaşındayım ve askerlik yapmamışım. Ben de her Türk vatandaşı gibi bu vatana hizmet etmek istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum."
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 12:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır akan IP: 88.245.109.xxx Tarih : 17.10.2007 20:23:53

ben mardın den ayni derdi çekiyorum çekmayan anlamaz