5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

4 günlük gerginlik sona erdi

Şanlıurfa'da 4 gündür devam eden gerginlik sona erdi. Kimsenin cesaret edip de giremediği sokaklarda polislerin ayak sesleri yükseldi. Robocop polisler, gösteri yapılan mahallede "rap rap" sesleriyle yürüyerek, "Vatan sana canım feda" diye slogan attı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde özellikle Demirel ve Şırnak Mahallerinde korsan gösteri yaparak 4 gündür polise zor anlar yaşatan göstericiler tek tek yakalanıyor. Polisin gece yarısına kadar yaptığı operasyonlar sonunda gösteri yaptıkları iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan ikisinin 15 yaşın altında olduğu belirtildi.

Havanın kararmasıyla birlikte göstericilerin kalesi haline gelen ve deyim yerindeyse kuşların uçmadığı kervanın geçmediği sokaklarda gösteri yapan grup, aksiyon filmlerini aratmayan bir operasyonla tek tek saklandıkları inlerden yakalanarak, gözaltına alındı. Polisin 3 gün yetersiz kalması üzerine tedbir alan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, operasyonun başına geçerek 250 kişilik ekibi ile kentin Demirel ve Şırnak mahallelerinde nefes kesen bir operasyon düzenledi. Karşılarında polisleri görerek kaçan grup, uzun kovalamaca sonucu yakalanırken, Şanlıurfa polisinin ayak sesleri yeri göğü inletti. Göstericileri yakalamanın gururu ile şehir merkezini dördüncü günden itibaren göstericilerden temizleyen polis, Viranşehir sokaklarında "Vatan sana canım feda" diyerek adeta terör örgütü yandaşlarına gözdağı verdi.

Şanlıurfa polisinin zırhlı araçlarla yaptığı operasyon sonunda bazı parklarda, işyerlerine ve biriket imalathanesine saklanan ve gösterici olduğu ileri sürülen 21 kişi gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 09:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?