5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

4 ilde PKK operasyonu

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına katılarak, çıkan olaylara karıştığı iddia edilen ve isimleri tespit edilen 18 kişinin gözaltına alınması için Mardin, Siirt, Diyarbakır ve Batman illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan 2009 tarihinde Halfeti ilçesinden Ömerli köyüne geçmek isteyen grupla, polis ve jandarma arasında çıkan arbedede 2 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı ekipleri, 4 Nisan olaylarına katıldığı iddia edilen ve isimleri tespit edilen 18 kişiyi yakalamak için Mardin, Siirt, Diyarbakır ve Batman illerinde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda şahısların evlerine yapılan baskınlarda gözaltıların yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınacak 18 kişi Birecik ilçesine götürülecek.

Bu arada, 4 Nisan olaylarında yaşanan arbedede Mahsun Karaoğlan (21) ve Mustafa Dağ (27), yaralı olarak Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?