5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

40 bin kişiye tirit ziyafeti

Valilik tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında 40 bin kişiye tirit ziyafeti verildi.

Şanlıurfa Valiliği ve Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından Hazreti İbrahim Peygamber'in doğduğu mağara olarak bilinen Hazreti İbrahim Peygamber Dergah Camii avlusunda düzenlenen etkinlikte, 40 bin kişiye tirit dağıtıldı.
Şanlıurfalı yardımseverlerin desteği ile 195 koyun, 25 sığır kesilerek hazırlanan yemekte; 25 bin yufka ekmek, 2 bin 500 kilogram yoğurt, 1 bin 500 kilogram limon, 500 kilogram sarımsak kullanıldı. Haşlanan etin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp limon sıkılarak yenilen geleneksel tirit yemeği 3 saatte tüketildi.
Sabah namazının ardından gerçekleşen tirit ziyafetinde vatandaşlara Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç ile Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilisi Ali Topal ev sahipliği yaptı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Hazreti İbrahim Peygamber'in cömertliğinden, sofralarından ve gönül zenginliğinden yola çıktıklarını belirterek, "Hazreti İbrahim Peygamber'in misafirlerine ikram ettiği tiriti biz insanlarımıza ikram etmeden geçemezdik. Tirit ziyafeti, tamamen hayırsever vatandaşların ve kuruluşların desteğiyle gerçekleşmiştir. Halil İbrahim Peygamber'in baş yemeği olan ve misafirlerine ikram ettiği tirit geleneğini sürdürmeye çalışıyoruz. Destek veren ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 18:17:30
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 18:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?