5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

40 tarım işçisi aileye sağlık eğitimi

GAPSEL kapsamındaki "Sel Gibi Sağlık Projesi"nin alan çalışmaları sürdürülüyor.

Proje ekibi son olarak çalışmalarına Eyüpkent Mahallesinde devam etti. İl Sağlık Müdürlüğü liderliğinde Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında Eyüpkent Mahallesi'ndeki Belediyeye ait Eyüpkent El Sanatları Merkezinde 40 tarım işçisi aileye sağlık eğitimi verildi.

Şanlıurfa Belediyesinin katkıları ve Merkezin İdarecisi Edibe Taplamacı'nın desteği ile gerçekleştirilen Alan Eğitimi, Proje Koordinatörü Bülent Okudan, Proje Eğitim Danışmanı Nezahat Yıldırım, Proje Asistanı Hayriye Yıldırım ve Eğitmenler Esma Demirel Şala, Güliz Çelebi, Esma Evren, Mehmet Kazancıoğlu, Ahmet Sezer tarafından verildi.

Alan Eğitiminde katılımcılara sel sırasında ve sonrasında yaşanabilecek salgın hastalıklara karşı korunma, beslenme, hijyen, ilk yardım konularında çeşitli bilgiler aktarıldı. Anketlerle bilgi ölçümü gerçekleştirildi. Eğitim sonrası ise Tarım işçisi ailelere İlk Yardım Çantası, Hijyen Paketleri, Şapka ve Eğitim seti gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.

Merkezde eğitim çalışmaları sürdürülürken, Şanlıurfa Valiliği tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Gezici Sağlık Aracı ile Eyüpkent Mahallesi sakinleri sağlık taramasından geçirildi. Doktor Ozan Toraman ve beraberindeki sağlık ekibi, eğitime katılan ailelerin yanı sıra mahalle sakinlerinin de muayenelerini gerçekleştirerek, şikayetlerini dinlediler.

Proje Koordinatörü Bülent Okudan, hedeflerinin bin tarım işçisi aileye ulaşmak olduğunu belirterek, çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Okudan, "Bu proje Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Sözleşme makamı ise Merkezi Finans İhale Birimi. Proje GAP Bölge Kalkınma İdaresi Koordinasyonunda, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü liderliğinde ve Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneği tarafından yürütülmektedir. Proje için oluşturulan ekibimizin hedefi Şanlıurfa Merkez, Harran, Viranşehir ve Ceylanpınar'da bin tarım işçisi aileye ulaşarak sağlık, ilk yardım, hijyen, beslenme konusunda bilinçlenmelerine yardımcı olmaktır. Son çalışmamızı Eyüpkent'te yaptık. Bu çalışmayı gerçekleştirmemize katkılarından dolayı Şanlıurfa Belediyesine, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk'e, Eyüpkent El Sanatları Merkezi İdarecisi Edibe Taplamacı'ya ve Doktor Ozan Toraman ile gezici sağlık aracı ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 19:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?