7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

400 çocuk okulsuz kaldı

Viranşehir İlçesi'nde, taşıma ihalesinin iptal edildiği bölgede bulunan yaklaşık 20 köydeki 400 çocuk bu eğitim sezonunda ders başı yapamadı. 

3 yıl önce ilçeye bağlı Kadıköy ve çevresindeki köylerin okul problemini çözmek için yaptırılan ilköğretim okulu 2006-2007 eğitim öğretim sezonunda boş kaldı. Kadıköy Köyü'nde bulunan ilköğretim okuluna 20 köyden getirilecek olan öğrencilerin taşıma ihalesi iptal edilince, 400 öğrenci okula gidemedi. Kadıköy Köyü'nde bulunan çocuklarla yakın bölgelerdeki çocukların yürüyerek geldiği okulda halen 150 öğrenci eğitim görüyor. Kadıköy Muhtar Vekili Kazım Sakar, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni bir ihale açması gerektiğini belirterek, "550 öğrenciden 150 tanesi ancak gelebiliyor. Taşıma işi hemen başka birine verilmeli" dedi. 

Kadıköy'e 9 kilometre uzaklıktaki Dinçer Köyü'nün Muhtarı Hikmet Atılgan ise, "1 hafta çalıştı sonra ihaleden çekildi. Şimdi çocukları Mardin, Derik, Kızıltepe, Şanlıurfa ve Ceylanpınar gibi uzak YİBO'lara veriyorlar. Bu çocuklar bu kadar uzak YİBO'larda nasıl okusun? Şu an çevre köylerden 400 çocuk okula gitmiyor. Milli Eğitim yetkilileri çocuklarınızı okula göndermek istiyorsanız yatılı bölge okullarına gönderin diyor. Bu çocuklar nasıl oralara gidecek? Viranşehir'deki YİBO, 50 öğrenci alacak diğerlerini alamıyor" şeklinde sitem etti.
Bu eğitim sezonunda okula gidemeyen çocuklarsa yetkililere seslenerek sorunun bir an önce çözülmesini ve okullarına kavuşmayı istediklerini söyledi. Bu arada halen 150 öğrencinin eğitim gördüğü Kadıköy Köyü İlköğretim Okulu'nda 16 öğretmen görev yapıyor. Öğrenci azlığı sebebiyle okulda 9 öğrenciye bir öğretmen düşüyor. 


İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 10:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?