5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

400 öğrenciye tecrübelerini anlattı

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) 5. Siyaset Okulu'nda, katılımcılara, "Yerel Yönetimler" konulu bir konuşma yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü Konferans Salonunda 400 siyaset okulu öğrencisine Şanlıurfa'yı ve belediyecilik konusundaki tecrübelerini anlatan Başkan Fakıbaba, konuşması sırasında Şanlıurfalıların kendisi adına düzenlediği mitingi anlatırken, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Burak Küntay'ın açış konuşmasıyla başlayan programda, Küntay, "Şanlıurfa'yı ziyaretimde belediyecilik adına çok güzel şeylerin yapıldığını gördüm. Halkın başkanı sevdiğini gördüm. Bir halk başkanını seviyorsa demek ki o başkan bu memlekete önemli hizmetler yapmıştır demektir. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Bütün fikirlere, bütün partilere, herkese çok saygılı bir insan olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Fakıbaba, "Yapı olarak demokrat bir insanım. Hekimliği de büyük bir keyifle Belediye başkanlığını yapıyorum" dedi.

İnsan odaklı çalıştıklarını ifade eden Başkan Fakıbaba, "Halkın istedikleri neler, bunlara öncelik verdik. Çalışmalarımızı önce periferden başlattık. Gecekondu semtlerine büyük önem verdik. Sonra merkeze doğru çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İyi bir ekibimiz var. Dolu dolu bir 5 yıl geçirdik. Dürüst, adil, yemeden yedirmeden dik durarak çalıştık. Birisine bir taviz verdiğinizde o taviz başka tavizleri getirecektir. İşte o anda kapasiteniz yüzde 50 düşer. Hem birilerini idare edip hem de hizmet yapayım derseniz ve bunun adı da politika ise benim anladığım politika bu değildir. Politika tamamen halk için Allah için ve mutlaka ve mutlaka ülke için yapılmalı. Yalan olmamalı, vatandaş ile her şeyi paylaşabilmelisiniz. Seçim zamanında dahi prensiplerinizden vazgeçmemelisiniz. Siyasette niyet çok önemli. Siz neden siyasetçi oluyorsunuz? Ben Allah rızası için ve halk için bu işe soyunuyorum dediğinizde bütün engeller ortadan kalkıyor. Ben halk için varım. Halkım ne istiyor, çocuklar, gençler, kadınlarımız, yaşlılarımız ne istiyor? Buna önem veriyorum. Siyasetçi halkına güven vermeli. Sadece dürüstlük ve vizyon önemli değil. Samimi olduğunuzu onlar bilecek" diye konuştu.

Siyasetin temelinde sevginin olduğunu belirten Başkan Fakıbaba, "Sevgisiz hiçbir şey yapamazsınız. Yeni evlenmiş bir çift düşünün. İki ailede çok mutlu bu evlilikten. Bir zalim çıkıyor diyor ki ben bu çiftleri ayıracağım. İşte benim olayım da böyle. Halk benden memnun, ben halktan memnunum. Partide memnun. Birileri çıkıp diyor ki, bu adamı buradan alacağız. Esasında sıkıntı burada. Yöneticiler ve bürokratlar sevgilerini ortaya koydukları zaman inanın çok farklı şeyler çıkacak. Halkın sesini iyi dinlememiz lazım" şeklinde konuştu.

Başkan Fakıbaba'ya konuşmasının sonunda moderatör Gürkan Kadik tarafından Fakıbaba adına fidan dikildiğine dair TEMA Vakfı'nın teşekkür belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 10:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?