5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

400 yataklı Çocuk Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Güzelgöz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Şanlıurfa'da Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cem Göncü ile yaklaşık yarım saat görüşen Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Güzelgöz, kentte bakanlığın 400 yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi kurmak için yer aradığını söyledi.

Çocuk hastalıkları sayısı bakımından Şanlıurfa'nın Türkiye'de üç ilden biri olduğunu dile getiren Güzelgöz, Şanlıurfa'da doğumun da çocuk ölümlerinin de fazla olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın Şanlıurfa'da yapacağı projeler ve yaptığı çalışmaları hakkında da ŞUTSO Başkan vekili Cem Göncü'ye bilgiler veren Güzelöz, Sağlık Bakanlığı'nın Şanlıurfa'yı Orta Doğu'nun Sağlık Merkezi yapacağını söyledi.

Şuana kadar Sağlık Bakanlığı'nın Şanlıurfa'ya çok önemli yatırımları ve çalışmaları olduğunu hatırlatan Güzelgöz, "Şimdi Şanlıurfa'ya Sağlık Bakanlığı 400 Yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmak için yer arıyor. Bir kaç yere bakıldı. Ancak arsa ve arazi küçük olduğu için buralar tercih edilmedi. Eski Havaalanı yolunda bir yer var. Şuan oraya bakıyoruz. Köy Hizmetlerine ait yerin sağlık bakanlığına devredilmesi için çalışıyoruz. Burayı alabilirsek 400 Yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi yapımına başlayacağız" dedi.

400 yataklı Doğum ve Çocuk Hastanesi yapmanın yanı sıra bir tane Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi ve Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi yapılmasının gündemlerinde olduğunu aktaran Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Güzelgöz, 112 Acil Ambulansların güçlendirmesi yönünde çalışmalarının da bulunduğunu ifade etti.

"Önümüzdeki 5 yıl içinde Şanlıurfa'yı Orta Doğunun Sağlık merkezi haline getireceğiz" diyen Güzelgöz, son yıllarda Şanlıurfa'da yataklı hastane sayısının da artığına dikkat çekti. Şanlıurfa'da aşı yapma oranlarının da yüzde 90'lara çıktığının altını çizen Güzelgöz, sıtma vakalarının azaldığını SSP hastalığında geçmiş yıllara oranla gerilediğini vurguladı.

Bütün bunların aşılama oranın yükselmesiyle gerçekleştiğini anlatan Güzelgöz'e, ŞUTSO Başkan Vekili Cem Göncü'nün bölgede çok fazla trafik kazası olduğunu, bu kazalarda ölen insanların terör olaylarından ölenler kadar eş değer olduğunu aktarması ve burada bir Trafik Hastanesi kurulması yönünde bakanlığının bir düşüncesinin olup olmadığını sordu.

Bu soru üzerine Güzelgöz, Trafik Hastanesi yerine 112 Acil Ambulans birimlerini güçlendirmeyi ve ambulans helikopter sayısını artırmayı planladıklarını dile getirdi. Şuan Diyarbakır'da 1 adet ambulans helikopterin bulunduğunu aktaran Güzelgöz, bu helikopterin görevlendirdiği günden buyana Şanlıurfa'da 12 hastayı taşıdığını söyledi. Güzelgöz, Sağlık Bakanlığı'nın Şanlıurfa'da sağlık kompleksi oluşturmak için çabalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?