5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

5.1'lik deprem cemaati bahçeye döktü

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde geçen çarşamba günü meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Şanlıurfa'da bir camiyi kullanılmaz hale getirdi.

Şanlıurfa Veysel Karani Mahallesi'nde bulunan H. Mehmet Özlek Camii, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında hasar gördü.

Caminin temelinde ve birçok kolonda çatlaklar oluşurken, minarede de gözle görülür derecede eğilme meydana geldi. Çatlaklar nedeniyle kadınlar için ayrılan bölüm ibadete kapatılırken, cemaat caminin içinde namaz kılmaya korkuyor. Özellikle geceleri teravih namazında oluşan kalabalığın cami içerisinde aynı anda secdeye gitmesi ve namaz kılmasından dolayı şiddetli bir basınç oluştuğunu gerekçe gösteren cemaat, namazını caminin bahçesinde kılıyor.

Cemaat, "Camide daha önce oluşan çatlaklar deprem sırasında büyüdü. Kolonlar teker teker çatlamış. Mühendisler gelsin bir inceleme yapsın. Normalde içeride bin 500 kişi namaz kılıyor. İki gecedir caminin bahçesinde namaz kılıyoruz. 25 Ağustos 2008 tarihinde çatlaklıklardan dolayı gerekli yerle müracaat etmiştik ancak henüz yanıt alamadık. Deprem sonrası namaz kılmaya gelen bazı mühendisler, camide namaz kılmanın sakıncalı olduğunu söyledi. Cemaat korkudan içeri giremiyor. Deprem esnasında caminin çökme durumu vardı. Allah korudu. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?