2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

5 bin 300 öğrenci tehdit altında

Şanlıurfa Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu’nda 5 bin 300 öğrenci, 12 bin voltluk yüksek gerilim hattının tehdidi altında eğitim görüyor.

Öğrenci velileri, okulun bahçesinden geçen 2 yüksek gerilim hattı ve 1 trafonun hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, okul yönetimine ve Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.’ye (TEİAŞ) tepki gösteriyor. Veliler, çocuklarının ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Okulumuzda eğitim öğretim yıllardır çileli yapılıyor. Yıllardır yetkililere söylememize rağmen, yüksek gerilim hattının geçtiği elektrik direkleri ve trafo kaldırılmadı. Bu yüzden çocuklarımızı okula göndermekten çok korkuyoruz. Yetkililerin bir an önce çare bulmasını bekliyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler.

Okulda toplam 5 bin 300 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirten Okul Aile Birliği Başkanı Osman Aslan, "Defalarca yetkililerle görüştük ama, hiç kimse sorunumuza köklü bir çözüm getirmedi. Okulda 5 bin 300 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. 2 adet yüksek gerilim hattının geçtiği direk ve 1 trafo okul bahçesinde kaldı. Teller sarkıyor, ve kuşların konması ile patlamalar oluyor. Öğrencilerimiz yüksek gerilim hattının tehdidi altındadır" dedi.
Öte yandan okul bahçesi dışında görüntü almak isteyen gazetecilere okul müstahdemi tepki gösterdi. Gazetecilerin üstüne yürüyen müstahdem, zaman zaman veliler ile tartıştı.

Ş.urfa-iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?