30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

5 bin kişilik yürüyüş

Gençlik Haftası münasebetiyle Şanlıurfa’da ’Yurtta Birlik Dünyada Barış İçin Atatürk’ü Anma, Halk Yürüyüşü’ düzenlendi. Yaklaşık 25 okuldan 5 bin öğrencinin katıldığı yürüyüş, Balıklıgöl’den başlayarak Valilik önünde son buldu.

Güzergah üzerinde zaman zaman duran öğrenciler, halk oyunları ekiplerinin davul zurna eşliğinde sergilediği birbirinden güzel gösterilere tempo tuttular. Öğrencilerin Valilik önünde saygı duruşunda bulunmaları ve İstiklal Marşı’nı okumaları sırasında Vali Yardımcısı Kaan Peker de öğrencilere katıldı.

Program sonrası bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, "Gençlik haftası münasebetiyle düzenlediğimiz yürüyüşümüze 25 okuldan 5 bin öğrenci katıldı. Yürüyüş şenlik havasında geçti" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, üzerindeki Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası tişörtüyle katıldığı yürüyüş sonrası, Şanlıurfalı işadamlarının bölgeye daha çok okul yaptırmasını beklediklerini belirtti.

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın havaalanından gelirken yolu kesilerek okul istenmesi ve bununla ilgili bir çözümün olup olmadığına ilişkin soruyu cevaplandıran Küçük, "Onikiler Mahallesi’nde biz gece gündüz yer arıyoruz. Mahalle muhtarımızda bize yardımcı olup bize yer bulduğu takdirde yaptırılacak okulumuzun parası da hazır. Oraya en kısa sürede okul yapacağız. Ancak bölgede arsa bulma gibi bir problemimiz var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:25:57
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 14:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?