5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

5 bin kişiye tirit ziyafeti

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sabahın erken saatlerinde Eskiciler ve Kavaflar Odası Başkanı Ramazan Kuyucu'nun önderliğinde yaklaşık 5 bin esnafa tirit ziyafeti verildi.

Eskici Pazarı'nda bulunan Tabakhane Camii'nde yapılan tirit dağıtımında, sabah namazından sonra cami avlusunda sıraya giren esnaf uzun kuyruklar oluşturdu. Haşlanmış et ve dilimlenmiş yufka ekmek ile sarımsaklı yoğurdun masalara bırakıldığı geleneksel tirit ziyafetine esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tirit ziyafetine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ve diğer birim amirleri de katıldı. Geleneksel tirit ziyafetinin esnaf arasındaki kaynaşmayı daha da pekiştireceğini belirten Başkan Fakıbaba, bu tür organizasyonların sürekli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Eskiciler ve Kavaflar Odası Başkanı Ramazan Kuyucu ise, atalarının yıllar önce gerçekleştirdiği ancak bir süre devam ettirilemeyen geleneksel tirit yemeğini 2 yıldan bu yana esnafa geleneksel olarak verdiklerini söyledi.

Yaklaşık 5 bin kişiye verilen yöresel tirit ziyafetinde 500 kilogram et, 2 bin 500 adet yufka ekmeği, 200 kilogram yoğurt, 150 kilogram limon ve 100 kilogram sarımsak kullanıldı. Tirit, haşlanan etin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, limon sıkılan yöresel bir yemek.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?