7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

5 kız kardeşin hayat mücadelesi

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde 5 kız kardeşten 3'ü çalışarak 2 kardeşinin eğitimine destek oluyor. Fedakar çocuklara destek olan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Serpil kardeşlere ev alacağı sözünü verdi. 

Birecik İlçesi'nde küçük yaşlarda anne ve babasını kaybeden Özgül, Ayten, Aynur, Bağdagül ve Gülay Serpil, başını sokacakları bir ev arıyor. 5 kız kardeşten Özgül, Ayten ve Aynur, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel'in yardımıyla iş sahibi oldu. 

Gümüş takı işlemesi yapan 3 kız, Bağdagül ile Gülay'ı okutabilmek için çalışıyor. 

Kızların maddi durumlarının çok kötü olduğunu söyleyen Kaymakam Sonel, en kısa sürede Serpil ailesine başını sokabilecekleri bir ev alacaklarını bildirdi. 

Kaymakam Sonel, genç kızların azimli çalışmalarını takdir ettiklerini kaydederek, "Serpil ailesine maddi katkı sağlamak amacıyla geri ödemesiz Mikrokredi imkanı sağladık. Kendi ürettikleri gümüş takı işinden kazandıkları parayla 2 kardeşlerini okutuyorlar. Biz de Kaymakamlık olarak onlara eğitim yardımında bulunuyoruz. Onlara başlarını sokacak bir ev sahibi yapmak istiyoruz. Söz verdim kendilerine, bir ev alacağım. En azından kira derdinden kurtulurlar. Onlar bizim yarınlarımızın teminatıdır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 16:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?