4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

5 Mayıs seferberliği

ŞANLIURFA'DA ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HAZIRLIKLARI

Şanlıurfa'da Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 5 Mayıs'ta oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçı için belediye tarafından "Kupa Masası" oluşturuldu.

Ziraat Türkiye Kupası için Türkiye'nin değişik illerinden gelecek olan taraftarların dışarıda kalmamaları için Şanlıurfa Belediyesi Kupa Masası oluşturarak, gelecek olan taraftarlara yer ayarlıyor. Belediye tarafından oluşturulan Kupa Masası'na şimdiye kadar 120 taraftarın müracaat ettiği belirtildi. Şanlıurfa Belediyesinde makam odasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dışardan gelecek olan taraftarların dışarıda kalmamaları için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başkan Fakıbaba, "Şuanda 120 arkadaşımız bize müracaat etti 'biz misafir kabul edeceğiz' diye. Ortalama bunlar her aile beş kişiyi kabul ediyorlar ve 600 kişilik kontenjan ayrılmış durumda. Zaten Şanlıurfa'nın tahminen ortalama merkezindeki konaklama yerinin sayısı 5 bin olarak biliyoruz. Bundan sonraki gelen misafirlerimiz, özellikle Trabzon'dan ve İstanbul'dan gelecek misafirlerimizi bekliyoruz. Çünkü Şanlıurfa'yı gördüklerinde inanıyorum ki Şanlıurfa'yı çok sevecekler. Gelecek olan misafirler, otellerde rezervasyon yapamadıkları takdirde Belediye Kupa Masası telefon numarasını veriyorum. Bize müracaat etsinler. Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimiz gelecek olan misafirleri en iyi şekilde ağırlayacak ve misafirperverliklerini gösterecekler. Kupa Masası'nın telefon numarası 0 414 312 84 49 bu telefona müracaat ettiklerinde biz Belediye olarak onları rahatsız etmeden ağırlayacağımıza inanıyorum. Benim evim de, bütün yöneticilerimizin evi de Fenerbahçelilere ve Trabzonsporlulara açıktır. Evimin 5-6 odası, bahçesi var. Hava şartları uygun olduğunda ben kendi evimde bile en azından 150 kişiyi ağırlayacağıma inanıyorum. Evimi bile misafirlere açarım ben gider bahçede yatarım. Olmadı hava sıcak olduğunda belediye olarak misafirlerimize battaniyeleri dağıtırız Balıklıgöl Parkı'nda hep beraber yatarız. Biz ülke olarak misafirperver bir ülkede yaşıyoruz. Şanlıurfa halkı daha farklıdır misafirperverlik konusunda" dedi.

Bir gazetecinin '5 Mayıs ismini bir caddeye veya bir sokağa vermesini düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Başkan Fakıbaba, "Bu konuyu Meclis üyelerimizle görüşmemiz lazım. Bu fikrinizi de yürekten katılıyorum. Bu konuyu mutlaka ele alacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Fakıbaba, daha oluşturulan "Kupa Masası"na geçerek gelen telefonlara baktı.

ŞANLIURFA'DA ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 18:54:04
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 20:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?