5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

5 Milyon dolarlık teklif

Birecik ilçesinde bir süre önce bir ilkokul ve bir lise yaptıran iş adamı Ali Karaata, ilçe Kaymakamı Tuncay Sonel'in Trabzon'un Of ilçesine atanmasına üzülerek ilginç bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

İş adamı Karata, "Tuncay Sonel'i Vali yapsınlar, eğitime 5 milyon dolar bağış yapayım" dediği ileri sürüldü. İş adamı Karaata, "Devletin yetişemediği yerlerde memleketini seven hayırseverlerin yaptığı bu tür katkılar bizleri gerçekten onurlandırıyor. Her iki okulun yapımında da büyük çaba gösteren ve bizzat ilgilenen Kaymakam Sonel'e teşekkür ediyorum" dedi.

İşadamı Ali Karata Birecik ilçesinde iki okulun yapımı için toplam 1 milyon 100 bin dolarlık bağış yapmıştı. Kaymakam Tuncay Sonel'in tayininin Trabzon'un Of ilçesine çıkmasının ardından, bu tayine oldukta üzülen iş adamı Ali Karaata yakınlarına, "Tuncay Sonel gibi bir Kaymakam bir daha göremeyiz. Sonel'i Vali yapsınlar, 5 milyon dolar eğitime yardım yaparım" dediği öğrenildi.

Bu arada, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde atandığı günden bu yana eğitime büyük önem veren Kaymakam Tuncay Sonel, eğitimde Avrupa Birliği (AB) kriterlerini yakaladıklarını söyledi. Geçen yıl eğitime 1 milyon dolar bağış yapan hayırsever iş adamı Ali Karaata'nın yaptığı rekor bağış nedeniyle 'Eğitime destek veren herkes omuzlarda taşınır' parolasıyla hayırseveri omuzlarına alan Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, eğitim sorununu ilçede çözdüklerini belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 10:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?