5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

5 öğrencili okul kapatıldı

Akçakale ilçesine bağlı Yağmur Alan köyüne bağlı Kalemli mezrasında 5 öğrenci için 300 bin YTL değerinde okul yapıldı.

2007-2008 eğitim öğretim yılında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve yaklaşık 300 bin YTL'ye mal olduğu ileri sürülen okula öğrenci bulunamadığından dolayı kapısına kilit vuruldu. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitime açılan Akçakale ilçesine bağlı Yağmur Alan köyüne bağlı Kalemli mezrasına yapılan yeni okul, öğrenci bulunamadığından dolayı Akçakale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapısına kilit vurularak kapatıldı. Okula bu yıl yeni atanan sözleşmeli öğretmen ise, ilçe merkezindeki bir okulda geçici olarak görevlendirildi.

Akçakale ilçesinin İnce Dere köyünde okul ihtiyacı olduğu halde çocuklarının sınıflarda balık istifi gibi eğitim gördüğünü belirten İnce Dere köylüleri, bunun bir haksızlık olduğunu söylediler. Yetmiş kişilik sınıfta bir sırada 6 çocuğun okuduğunu ifade eden İnce Dere köylüleri, Akçakale Kaymakamlığı'ndan okullarına ek bina yapılması hususunda talepte bulundular. İnce Dere köylüleri, Yağmur Alan mezrasına yapılan okulun kapısına kilit vurulduğunu belirterek, "Köyümüzde yapılan okulumuzda sekiz yıllık taşımalı eğitim verilmektedir. Bu taşımalı eğitim kapsamında çevre köylerden okulumuza öğrencilerimiz gelmektedir. Hatta Yağmur Alan köyünün Kalemli mezrasında olan bütün öğrenciler bizim okulda okumaktadır. 400 kişilik olarak tasarlanan okulumuzda şu anda 736 öğrenci bulunmaktadır. Her sınıfta maalesef yaklaşık olarak 70 öğrenci okumaktadır. Dolayısıyla yetersiz olan bu okulumuza ek bina yapılması gerekirken, 5 öğrencili Kalemli köyüne 300 bin YTL'lik bir okul yapılmıştır. Bu okul aslında 150 öğrencisi olan Küçük Naneli köyüne yapılması gerekiyordu. Fakat bu okulun 5 öğrencisi olan Kalemli mezrasına yapılmasına anlam veremiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konu ile ilgili olarak, "Yağmur Alan köyü Kalemli mezrasında bulunan ilköğretim okulunda öğrenci sayısı 15'in altında olduğu için kapatılmıştır. Kalemli mezrasına okul yapımı için 06 Aralık 2006 yılına köy muhtarı ve köy heyeti tarafından alınan kararla müracaat edilmiş. Okul, köyün 25 No'lu parseli üzerinde 4 bin 200 metre kare üzerinde inşa edilmiştir. Okulun inşaatı 2008 Mayıs ayında bitmiş ve Bayındırlıkça teslim alınmıştır. Ancak bizler 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı başında Kalemli köyümüze eğitim ve öğretimi başlatmak için vekil öğretmen gönderdik. Bütün uğraşlara rağmen köyde 5 öğrenci dahi bulunmamıştır. Bunun sonucu olarak Kalemli mezrasındaki ilköğretim okulunu kapatmak durumunda kaldık. Okulu kapatma işlemini bir üst yazıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdik. Şu anda Akçakale ilçesi Kepezli köyümüzde bulunan ilköğretim okulunda da sadece 7 öğrenci bulunduğundan dolayı okul kapatılmış durumdadır. Ancak mevcut öğrencilerimizi taşımalı ile bitişik köye taşımaktayız" açıklamasını yaptılar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 13:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Öztürk IP: 88.225.214.xxx Tarih : 22.12.2008 09:59:06

oKuLL aCaBa 300 Bin YTL Yemi Mal oLDu YoKSa Cürük Ve Düsük Maliyette Bi oKuL innşa ediLip Paranin Hortunmasinamı Mal oldu Madem Devlet BoyLe Bi oKuL Yapmaya Karar Verdiyse Neden öNCe aRastirma Yapmayip oKadar Buyuk Bi maliyeti iSRaf ediyor. Ben Bir cay Baycesi iSLeteceyim zamanda Bile Cevreye Bakarim Gencleri Varmi yokmu Dİyerekten Devlet o aKLıDa edememise Koltukta oturmasinin ne yarari var zarardan baska .OlanLar Gene Sadece Fakir iNSanLara oLunur Maliyetin aCısı oNLardan Temin eDiLiR.. YaZik Birazdaha DikatLi DüsünCeLİ KararLar Verin Bu Tur GelişimLer Hakında