5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

50 bin kişiye tirit

Şanlıurfa'da düzenlenen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında 50 bin kişiye tirit ziyafeti verildi.

Yerli ve yabancı çok sayıda misafiri ağırlayan 3. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın üçüncü günü altı ton etin kullanıldığı tirit ziyafetiyle başladı. Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergah platosunda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Valiliği'nin her yıl düzenlediği geleneksel tirit ziyafetine sabah erken saatlerde gelen Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Koordinatörü, Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç, bu yıl 50 bin kişiye tirit ikram ettiklerini söyledi.
Hz. İbrahim'in vazgeçilmez yemeği olan tiridi ikram ettiklerini belirten Yıldıray Malğaç, şunları söyledi:

"Halil İbrahim Buluşmaları'nın üçüncü günündeyiz. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimize Hz. İbrahim'in vazgeçilmez yemeği tiriti ikram ediyoruz. Bugün burada Hazreti İbrahim'in bereketi 50 bine ulaştı. Hz. İbrahim'in sofrasından eksik etmediği tiridi Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında gönüllü kuruluşlarla beraber bütün vatandaşlara ikram ediyoruz. Şu ana kadar 30-40 bin civarında misafirimiz geldi.

Tirit ziyafeti bittiği an 50 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. 50 bin kişilik tirit için 6 ton et, 10 bin ekmek, 1 ton yoğurt, 1 ton limon ve 500 kilogram sarımsak kullanıldı. İbrahim Peygamberin bu bereketinin bütün dünyaya bereket getirmesini, mutluluk getirmesini diliyorum."
Sırayla tirit yemeğini alan vatandaşlar, kendileri için ayrılan yerde yemeklerini yedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 17:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?