5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

50 yıl sonraki nikah

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 50 yıldır aynı çatı altında yaşayan dini nikahlı çift, resmi nikahlarına kavuştu.

Hİlvan ilçesinde yaşayan 7 çocuk babası Ali Kurumlu ve eşi Zeynep Kara, 50 yıl sonra hem resmi nikahlarına hem de yeni nüfus cüzdanlarına kavuştu. Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesi tarafından organize edilen toplu nikah törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Hilvan Kaymakamı Çoşkun Açık, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Zafer Topsakal, Hilvan Belediye Başkanı Sabri Özkaya ile çok sayıda vatandaş katılırken, toplam 139 çiftin nikahı kıyıldı.


Hilvan Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen toplu nikah töreni oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Birçok kişi kucaklarında çocukları ile nikah törenine katıldı. En yaşlı çift olan 68 yaşındaki Ali Kurumlu ile 61 yaşındaki Zeynep Kara, en genç çift olan 24 yaşındaki İsmail Toprak ile 18 yaşındaki Sevda Toprak ilgi odağı oldu.


Yeni Medeni Kanun'a göre düzenlenen toplu nikah töreninin en yaşlı çifti Ali Kurumlu ile Zeynep Kara'ın nikah şahitliğini Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kuş yaptı. Türkçe'de zorlanan yaşlı çift, Kürtçe konuştu. 50 yıldır evli olduklarını, 7 çocuk ve 25 torunu olduğunu söyleyen Ali Kurumlu, resmi nikah olmadığı için çok zorlandıkları söyledi. Doğduğundan beri nüfus cüzdanı olmadığını ve evlendiği zaman da resmi nikah kıymadığı için en çok cezaevinde yatan oğlu Ahmet'in görüş günlerinde zorluk çektiğini dile getiren Zeynep Kara, "Babam nüfus cüzdanı çıkarmadığı için hepimiz 'ketum' olarak nüfusta görülüyorduk. Geçtiğimiz ay içerisinde akrabam olan Abdullah Kara'nın nüfusuna kendimi kayıt ettim. Bana nüfus cüzdanını verdiler. Çok sevindim şimdi de bana burada resmi nikah kıydılar. Çok mutluyum" diye konuştu.


Yaşlı çift yöresel elbiseler içerisinde nikah masasına otururken, imza atmayı bilmeyen Zeynep Kara, "Evet" dedikten sonra nikah defterine parmak basarak evliliğini tescilledi. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan yaşlı çifte cumhuriyet altını hediye ederken, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kuş da fidan hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 13:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?