7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

6 aylık bebeğini rehin aldı

Şanlıurfa'da film sahnelerini aratmayan bebek kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Eşiyle anlaşamayan baba Y.O. ruhsatsız silahı ile 6 aylık bebeği olan kız çocuğu İ.N.O.'yu rehin aldı. Polis yaklaşık iki saat süren operasyon sonucunda 6 aylık bebeği kurtarırken, baba ise kendi silahı ile yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, film sahnelerini aratmayan bebek kurtarma operasyonu Şanlıurfa Yakubiye Mahallesi Yakup Kalfa Caddesi Çıkmaz Sokak'ta gerçekleşti. Uzun süredir eşi T.O. ile anlaşamadığı ileri sürülen Y.O. isimli şahıs, bugün gece saat 22.00 sıralarında içkili olarak eve gitti. Cinnet geçiren baba Y.O., üstündeki ruhsatsız silahı ile 6 aylık kız çocuğu olan İ.N.O.'yu rehin aldı. Y.O. etrafa rastgele ateş ederek adeta dehşet saçtı. Durumu farkeden komşuları daha sonra olayı polise bildirdi. 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Cinayet Masası ekipleri olay yerine giderek çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı. Çevresine kimseyi yaklaştırmayan baba Y.O. havaya bir el daha ateş ederek polislerin yanına yaklaşmamasını ve aksi halde bebeği vuracağı tehdidinde bulundu. Polis, daha sonra olay yerine, Şanlıurfa Belediyesi'ne ait itfaiye ekibi ile 112 ambulans çağırdı. 

Polisin bütün uğraşlarına rağmen Y.O. isimli şahıs bir türlü ikna edilemedi. Polisler, kurtarma operasyonu için çelik yelek giydi, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yakubiye Mahallesi Yakup Kalfa Caddesi Çıkmaz Sokak'ta bulunan Y.O.'nun evine giren polisler, 6 aylık bebeği başarılı bir operasyon ile babasının elinden kurtarmayı başardı. 6 aylık İ.N.O. polisler tarafından 112 ambulansa götürüldü. Ambulans doktoru bebeğe baba şefkati göstererek bakkaldan bir paket süt aldı. 

Bebeğin çok korktuğunu ve beslenmesi gerektiğini belirten doktorlar, sağlık durumunun iyi olduğunu ve gazetecilerin görüntü almaması ricasında bulundu. Ambulans doktoru, ikna edilemeyen Y.O.'yu etkisiz hale getirmek için ilaçlı su hazırladı. Polisler ilaçlı suyu Y.O.'ya vererek içmesini istedi. İlaçlı suyu içmek istemeyen Y.O. ile polisler arasında bir anda boğuşma yaşandı. 

Yaşanan boğuşma sırasında Y.O.'nun elindeki silah bir anda patladı. Tabancadan çıkan kurşun baba Y.O.'nun sağ göğsüne isabet etti. Yaralı haliyle elindeki silahı polislere vermek istemeyen Y.O. polislere tehditler savurarak silahı ikinci kez ateşleyeceği uyarısında bulundu. Kan kaybeden Y.O. daha sonra etkisiz hale getirilerek polisler tarafından apar topar ambulansa bindirildi. 

Yaralı şahıs daha sonra Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Y.O.'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, olayda boğuşma sırasında bir polis ayağından hafif şekilde yaralandı.
Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 01:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?