5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

6 çocuklu kadına makine yardımı

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, maddi durumu iyi olmayan Meryem Çiftçi'ye çamaşır makinesi hediye etti.

Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın fakir ve yardıma muhtaç ailelerini tespit etmek amacıyla yapılan mahalle taramaları sürerken, görevliler Onikiler Mahallesinde bir evde inceleme yaptılar. Görevlilerin evde yaptığı incelemeler sırasında Meryem Çiftiçi isimli kadının eşi ve altı çocuğuyla birlikte zor bir yaşam sürdüğü tespit edildi.

Şimdiye kadar kimseden yardım almadıklarını belirten Meryem Çiftçi, evliliği boyunca çamaşır makinesinin olmadığını ve bir çamaşır makinesine ihtiyacı olduğunu söyledi. Durumu değerlendireceklerini belirten yetkililer konuyu yardımseverliğiyle ve "Vali Anne" olarak bilinen Vali Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan'a bildirdiler.
Fakir ailenin durumu hakkında bilgi alan Ayla Yavaşcan, aldığı çamaşır makinesini ailenin Onikiler Mahallesi'ndeki evine götürdü.

Yastık ve yorganın dışında hiçbir eşyanın olmadığı evi gören Ayla Yavaşçan, "Gerçekten de ailenin durumu içler acısı" diyerek görevlilere teşekkür etti. Meryem Çiftçi ile sohbet eden Ayla Yavaşcan, "Durumunuz gerçekten çok kötü, burada yaşamak çok zor" dedi.

İki odalı evde hiçbir şeyin olmadığı evi gezen Yavaşcan, Meryem Çiftçi'ye ihtiyacı olan çamaşır makinesini hediye etti. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Yavaşcan, anne Meryem Çiftçi'den çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerini istedi. Meryem Çiftçi ise Ayla Yavaşçan'a çocuklarını okutma sözü vererek kendisine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Ailenin içler acısı durumunu görüp etkilenen Ayla Yavaşcan, maddi durumu iyi olan vatandaşlara, "Gelin hep birlikte bir araya gelelim. Tespit edilecek fakir vatandaşlarımıza yardımcı olup ihtiyaçlarını giderelim. Herkesi fakir vatandaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 18:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?