5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

6 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi

Kiraladıkları lüks araçla İzmir'den Şanlıurfa'ya gelen 6 kişilik hırsızlık çetesi, bir kuyumcudan altın çalarken saniye saniye güvenlik kamerasına yakalandı. Hırsızlık çetesinin aynı işyerinden 10 kez hırsızlık girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. 2'si Gaziantep'te yakalanan 6 kişilik hırsızlık çetesinin tiyatrocular gibi sürekli kostüm değiştirdikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, olay kentin Divanyolu Caddesi üzerinde bulunan İmamoğlu kuyumcu dükkanında meydana geldi. M.G., C.P., A.Ö., T.A., G.D. ile N.A. yanlarında 2 çocuk ile birlikte hırsızlık yapmak amacı ile kiraladıkları lüks bir araçla İzmir'den Şanlıurfa'ya geldi.

C.P., A.Ö. ile T.A. altın almak bahanesi ile Ahmet T.'ye ait İmamoğlu Kuyumcu dükkanına girdi. İş yeri sahibinin vitrinden çıkartarak tezgahın üzerine koyduğu altınları inceleyen 3 bayan, kuyumcuyu oyalayarak çaldıkları altınları arkalarında duran G.D., ile N.A.'ya verdi. Arkadaşlarının verdiği altınları gizlice çantalarına koyan 2 bayan daha sonra kuyumcu dükkanından çıkarak uzaklaştı. Kuyumcuda kalan 3 bayan ise alıcı kılığında altınları inceledi. Hırsızlık olayını fark eden işyeri sahibi, durumu çeteye çaktırmadan vitrinden çıkardıkları altınları göstermeye devam etti.

Bu sırada devriye gezen güvenlik timleri olay yerinden geçerken söz konusu işyerine girdi. İşyeri sahibi Ahmet T., 3 bayanın altın çaldığını 2 bayanın da kaçtığını güvenlik timine söyledi. C.P., A.Ö. ile T.A. kuyumcu dükkanında yakalandı. İşyeri sahibi daha sonra kadınların hırsızlık yaptığını güvenlik kamerasından kendilerine gösterdi. Olay yerine çağrılan polis, 3 kadını gözaltına alarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne sorgulamak üzere götürdü.

Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen 3 bayan, sorgularında İzmir'den Şanlıurfa'ya kiraladıkları minibüs ile geldiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, M.G.'nin kullandığı 34 NMH 61 plakalı kiralık minibüsü Balıklıgöl civarında durdurdu. Kuyumcudan altınları alan G.D. ile N.A. ise 2 çocuk ile birlikte ticari taksi ile gittikleri Gaziantep'te yakalanarak Şanlıurfa'ya getirildi. Hırsızların üzerinden kuyumcudan çaldıkları 10 adet inci bronş ile 1 çift çocuk küpesi ele geçirildi.

Polis, hırsızların İzmir'den kiralayarak Şanlıurfa'ya geldikleri minibüste yaptığı incelemede çok sayıda bayan elbisesi buldu. 5'i bayan 1'i erkek 6 hırsızın elbiselerinden tanınmamaları için sürekli tiyatrocular gibi kostüm değiştirdikleri belirlendi.

Bu arada, polisteki ifadeleri tamamlanan 6 kişiden C.P., A.Ö., T.A., G.D. ile N.A.çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 14:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?