5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

60 bin paket kaçak sigara

İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir tankerin gizli bölmelerinde yurda kaçak yollarla sokulduğu belirlenen 60 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.


Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu 72 DN 308 plakalı tankerin piyasaya sürülmek üzere İran'dan Türkiye'ye çok sayıda kaçak sigara getireceğini belirledi.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele timleri, İran'dan yurda giriş yapan Cihan H.'nin kullandığı tankeri Van'dan Şanlıurfa'ya kadar takip etti. Jandarma tarafından takip edildiğinden habersiz olan Cihan H., kaçak sigara yüklü tankeri Şanlıurfa'nın Akziyaret nahiyesine bağlı Şıh Zeliha köyünde bir çiftlik evine getirdi.


Çevrede güvenlik önlemi alan jandarma, düzenlediği operasyonda çiftlik evinin bahçesinde duran tankerde arama yaptı. Kaçak sigaralar, tankerin özel olarak yaptırılmış gizli bölmelerinde bulundu. Piyasaya sürülmek için İran'dan Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen çeşitli markalarda 60 bin paket sigaraya el koyan jandarma, olayla ilgili olarak tanker sürücüsü Cihan H., tanker sahibi Bekir D. ile çiftlik evinin sahibi Şıh Zeliha köyü muhtarı Hüsnü B.'yi gözaltına aldı. Ele geçirilen kaçak sigaraların piyasa değerinin 120 bin YTL olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 15:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?