5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

600 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’nın Gaziantep, İstanbul, Ankara, Adana ve Şanlıurfa’da düzenlediği eş zamanlı operasyonda kaçak akaryakıt yapıp sattıkları belirlenen ve aralarında bazı işadamları ile akaryakıt istasyonu sahiplerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınırken 600 ton da kaçak akaryakıt ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7 aylık takibi sonucu Gaziantep, İstanbul, Ankara, Adana, ve Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt yapıp sattıkları ve nitelikli dolandırıcılık suçu işledikleri belirlenen bir çete tespit edildi. Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinesinde jandarma, 5 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında bazı iş adamları ile akaryakıt istasyonu sahiplerinin de bulunduğu 35 kişi yakalandı.

RESMİ KURUMLARA KAÇAK AKARYAKIT SATTILAR

Yakalanan 35 zanlının ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız 1 tabanca, 5 pompalı av tüfeği, 50 gram esrar, çok sayıda çek ve senet ile tapu senedi, 45 başka isimler adına düzenlenmiş sahte kredi kartı ile 600 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

35 zanlının sorgularının sürdüğü ve bazı çete üyelerinin kaçak akaryakıt sattıkları, bazılarının ise kaçak akaryakıt yapmak amacıyla yurt dışından tonlarca çeşitli kimyasal madde ithal edip yapma motorin imal edip piyasaya sürdükleri belirlendi. Çetenin başta Gaziantep olmak üzere tonlarca kaçak motorin ve fuel-oili resmi kurumlara da sattıkları anlaşıldı.

Soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?