3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

7 dilde 'Kapıyı açar mısınız' diyor!

Şanlıurfa'da, 7 ayrı dilde satışa sunulan ziller büyük ilgi görüyor. "Misafiriniz geldi, lütfen kapıyı açar mısınız" diye seslenen kapı zillerinin satışında ilgi olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Belediyesi arkasında elektrik malzemeleri satışı yapan Mehmet Çamlıoğlu, 7 dilde olan kapı zillerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti. Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Japonca ve Yunanca dillerinden anons yapan zillerin, Şanlıurfa'da yaşayan Kürt ve Arap kökenli vatandaşlar tarafından tercih edildiğini belirten Çamlıoğlu, zilleri 7 TL'den sattıklarını belirtti.

Mehmet Çamlıoğlu, sesli zil sisteminin Kürtçe ve Arapça anonslarından dolayı yoğun şekilde talep edildiğini belirterek, "Bölgemizde şuan bu zillerden her yerde satışı yapılıyor. Çeşitli diller olmak üzere, Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Japonca ve Yunanca dilde konuşuyor. Şanlıurfa'da en çok müşterilerimiz Türkçe, Kürtçe ve Arapça soruyorlar. Konuşan zil Şanlıurfa'da talep ediliyor. Hükümetin son zamanlarda demokratik açılımına önem vermesiyle birlikte zil üreticileri bunu zillere de yansıttı.

Şanlıurfa'da Kürt kökenli vatandaşların ağırlıkta yaşadığı ilçelerde Kürtçe ve Arapça anonslu zilleri tercihler arasındadır. Bu zilleri İstanbul'dan sipariş ediyoruz. İstanbul'dan getirdiğimiz 7 ayrı dilde konuşan zillerin fiyatını ise 7 TL'den satışa sunuyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 13:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?