7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

70 yaşındaki dokumacı huzursuz

dokumacıŞanlıurfa Harran Kapı'da tek gözlü küçük bir dükkanda 30 yıldır yolluk, kilim ve aba dokuyarak evini geçindirmeye çalışan 70 yaşındaki Mustafa Kırmızıdeve sanatını hala devam ettiriyor. 

Harran Kapı'da köhne bir işyerinde 70 yaşında olmasına rağmen çalışan Kırmızıdeve, mesleğinin teknolojiye yenik düşmesinden yakınıyor. 

Günde 1 tane yolluk yaptığını bildiren Kırmızıdeve, "Daha önce Şanlıurfa'da bu mesleği yapan onlarca usta vardı. Şimdi birkaç kişi kaldı. onların içinde en eskisi benim. Çırak yetiştirmek istiyorum ama iyi kazanamadığım için hiç kimse gelip bu işi yapmak istemiyor. Yaptığım yollukların ömrü uzundur. Yurt dışından, sosyete kesiminden insanlar ve en çok köy ağaları yaptığım yolluklarımı alarak kendi evlerinde, işyerlerinde, şark odalarında kullanıyor. Kilosunu 3.5 YTL'den satıyorum, yaklaşık bir yolluk 10 YTL'ye mal oluyor" dedi. 

30 yıldır yolluk ve abalara eski tahta tezgahında milyonlarca ilmek atarak ayakta kalmaya çalışan Mustafa Kırımızıdeve aynı zamanda şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çektiği için her gün onlarca kişiye poz vererek adından söz ettiriyor.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 11:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?