5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

750 bin Euro'luk eroin yakalandı

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda, Hakkari'den bir kamyonetle batı illerine sevk edilmek istenen 75 kilo 245 gram eroin maddesi ele geçirildi. 1 şahıs gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturucu maddenin yurt içi değerinin yaklaşık 750 bin euro, yurt dışı değerinin ise 7 milyon 500 euro olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bir kamyonetle Hakkari'den batı illerine, oradan da yurt dışına çıkarılmak üzere yüklü miktarda eroin sevkıyatı yapılacağı bilgisine ulaşan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, narkotik köpeği 'Maks' ile Mardin girişinde tedbir aldı.

Polis, kente girmek üzere olan S.A.'nın kullandığı 33 AEF 08 plakalı kamyoneti durdurarak arama yaptı. Maks'ın kamyonet içinde aldığı kokularla hareket eden polis, kamyonetin kasa kısmında özel bölmelere gizlenmiş toplam 75 kilo 245 gram eroin maddesi ele geçirdi. Üzerinde yapılan aramada kendi fotoğrafının yer aldığı A.A. isimli bir şahıs adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi bulunan kamyonet sürücüsü S.A. gözaltına alındı. Yurt içindeki piyasa değeri yaklaşık 750 bin euro, yurt dışındaki piyasa değeri ise yaklaşık 7 milyon 500 bin euro olan eroin maddesine el konularak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan S.A., yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Ele geçirilen eroin maddesini gazetecilere gösteren ve başarılı operasyondan dolayı ekibini kutlayan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, amaçlarının tamamen uyuşturucu ticareti ile mücadele etmek olduğunu söyledi. Gençlerin uyuşturucu maddeye bulaşmamaları için ellerinden gelen tüm çabayı sarf ettiklerini belirten Durmuşlar, "Güzel bir çalışma oldu. Şuana kadar Şanlıurfa bölgesinde elde edilen en yüksek miktar. Ben bu çalışmadan dolayı başta şube müdürü, görevli bütün personelimi kutluyorum.

Amacımız uyuşturucu madde ile mücadele etmek. İnsanlara zarar verecek her türlü malzemeyi, tespit ettiklerimizi yakalamak, zararları önlemek, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek, ben bu çalışmaya katılan arkadaşlarımı tekrar kutluyorum" dedi.

İnsanlara zarar veren ve huzur bozan herkesle mücadele için çalışmalara devam edeceğini vurgulayan Durmuşlar, eroin maddesinin piyasa değerinin bölgelere göre değiştiğini de aktardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 17:24:57
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 17:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?