5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

8 kişi adliyeye çıkarıldı

Şanlıurfa'da geçen pazar günü DTP Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından izinsiz yapılan gösteri sırasında polise taş ve molotof kokteyli attığı iddia edilen 3'ü kadın toplam 8 kişi, polisteki sorgularının ardından bugün adliyeye çıkarıldı.

Şanlıurfa'da geçen pazar günü Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan DTP irtibat bürosunda toplanan yaklaşık 300 kişi, Bağlarbaşı ve Devteşti Mahallesi'ne kadar yürümüştü. Ellerinde terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını taşıdığı, yoldaki bir araca taş atarak camlarını kırdığı, polise taş ile molotof kokteyli attığı iddia edilen 8 kişi, görüntü kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından sorgulaması tamamlanan şahıslar, bugün adliyeye çıkarıldı. Adliyeye getirilen şahıslardan biri zafer işareti yapıp Kürtçe slogan attı. Geniş güvenlik önlemi altında getirilen 3'ü kadın toplam 8 kişi, "terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek, polise taş ve molotof kokteyli atmak, kamu malına zarar vermek, terör örgütü üyesi olmak" suçlarından ifade veriyor.

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün Şanlıurfa Valiliği aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada ise, "İlimiz Süleymaniye bölgesinde bulunan DTP irtibat bürosu önünde toplanan 350-400 kişilik bir grup, Süleymaniye Caddesi Mehmet Saçlı İlköğretim Okulu istikametine doğru yasa dışı sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçmiştir. Bir süre sonra grubun önünde yüzlerini bez parçaları ile gizlemeye çalışan grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını ve terör örgütü elebaşına ait posterleri açarak ellerine bulunan taşları ve molotof kokteyllerini çevreye atmak suretiyle kamuya ait TEDAŞ binası bekçi kulübesi, Şanlıurfa İlköğretim Okulu camları, vatandaşa ait 2 hususi otomobil ve Müdürlüğümüz hizmetlerinde kullanılan zırhlı araca zarar vermişlerdir. Tedbir alan güvenlik güçlerine karşı molotoflu ve taşlı saldırılarda bulunulmuş, Müdürlüğümüz personelince gruba yönelik yapılan gazlı müdahalenin sonucu grup aynı gün saat 15.30 sıralarında ara sokaklara girerek dağılmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde; yasa dışı slogan attığı, pankart, örgüte ait sözde bayrak/flama veya örgüt elebaşına ait poster taşıdığı, çevreye taşlı ve molotof kokteylli saldırılarda bulunarak zarar verdiği tespit edilen A.Z.I., C.E., F.K., F.Y., M.D., M.T., M.K., N.G isimli 3'ü bayan toplam 8 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 11:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?