5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

8 ton bufalo eti ele geçirildi

ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Şube müdürlüğü Şanlıurfa'da yaptığı operasyonda yurt dışından Şanlıurfa'da 28 TIR ile getirilen 8 ton Bufalo eti, 70 ton gümrük kaçağı çay, 6 ton elektrik ocaklarında kullanılan rezistans tel ele geçirildi.

Hindistan menşeli olduğu belirtilen Bufalo etlerinin Suriye üzerinden Şanlıurfa'ya getirildiği öğrenildi. Bir istihbaratı değerlendiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, etleri taşıyan 26 TIR'ı Akçakale sınırında takibe aldı. Şanlıurfa'ya yurt dışından getirilen kokmuş 8 ton Bufalo et, 70 ton gümrük kaçağı çay ve 6 ton elektrik ocaklarında kullanılan rezistans tel TIR'ların dorsesinde zula tabir edilen bir yerde ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, etleri, gümrük kaçağı çayı ve elektrik ocaklarında kullanılan rezistans tel taşıyan TIR'ları Akçakale İlçe Gümrük kapısı sınırında takibe aldı. TIR'lar Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi önünde durduruldu. Araçlar kontrol edilmek üzere daha sonra Şanlıurfa'da bulunan gümrük sahasına çekildi. TIR'lar içerisinde bulunan Bufalo eti, çay ve elektrik ocaklarında kullanılan rezistans telleri görevliler tarafından çıkarıldı.

Ele geçirilen Bufalo eti, gümrük kaçağı sigara ve elektrik ocaklarında kullanılan rezistans tellerinin piyasa değerinin 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu bildirildi.

Olayla ilgili olarak türk uyruklu İ.H.A. ve A.K., Suriye uyruklu Z.B, A.A., M.S., M.H., K.K.K., H.B., K.S., Z.A., A.C., M.S., Z.A., İ.H., M.S., R.K.K., H.M., S.E., H.R., A.H., N.D., A.S., D.K.A., M.B., M.B., S.A., A.A., M.A., H.C. ve F.C. isimli şahıslar olmak üzere toplam 30 kişi göz altına alındı.

Bu arada, Vali Nuri Okutan ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar Gümrük sahasında incelemelerde bulundu. Vali nuri Okutan, burada gazetecilere bir açıklama yaptı. Vali Nuri Okutan açıklamasında,

"Bugün Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğümüz tarafından yapılan bir operasyonla 27 TIR'da yaklaşık 70 ton çay, 8 ton Bufalo eti, 6 ton civarında kaçak rezistans yakalanmıştır. Bu konuyla ilgili yaklaşık 30 kişi gözetim altında. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aynı dikkatinde devam etmezsini diliyorum. Bu kaçak malzemeler Hindistan'dan Suriye'ye oradan da Türkiye'ye geçtiğini düşünüyoruz. Yaklaşık 3 katı bir fiyatla satışa sunulacağını tahmin ediyoruz. Bilhassa Türkiye'deki et fiyatlarının artması ve

kaçak çayla ilgili çalışmaların biraz daha derinleştirilmesini kanaatindeyiz. Tabi bölgenin bir damak tadı var. Bu ihracat biçimine uygun ithalatı mümkün. Bu halde bunu tüketmek mümkün ama ithalat ihracat rejimini zorlayacak. Türkiye ekonomisini ve üreticisini kötü durumda bırakacak. Bu tür kaçak ticaretin önüne geçmek durumundayız. Olabildiğince hassasiyetimizi arttırıyoruz" dedi.

ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
ŞANLIURFA'DA BUFALO OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 00:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?