2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

80 yıllık dokuma ustası

Şanlıurfalı dokuma ustası 90 yaşındaki Mustafa Kırmızıdeve, küçük yaşta çırak olarak başladığı dokumacılığının 80 yıldır sürdürdüğünü söyledi. Babadan geçen mesleğini devam ettiren Mustafa Kırmızı, çırak bulamadığından dolayı dert yanıyor. 

Harran Kapı'da 4 metrekarelik alanda geçimini dokumacılık yaparak sağlayan Mustafa Kırmızıdeve, "Ufak yaşlarda babamın yanında çırak olarak başladım. Geçicimi dokumacılıktan sağlıyorum. Ne yazık ki çırak bulamıyorum" dedi.

Şanlıurfa'da çok sayıda çulcu varken eleman sıkıntısından dolayı bu mesleği yapan kişi sayısının azaldığını söyleyen Kırmızıdeve, "Yıllar geçtikçe teknoloji ilerledikçe mesleğe ilgi azaldı. Ne yazık ki çırak bulunamıyor. Eskiden çıraklar geliyordu fakat şimdi kimse gelmiyor. Bu işimizin kaybolmasına neden oluyor. Bununla birlikte vatandaşlar, artık makinelerde işlenen halıları tercih etmeye başladı" şeklinde konuştu.

İşini severek yaptığını belirten Mustafa Kırmızıdeve, "Tam 80 yıldır işimi yapıyorum. Küçük yaşta başladığım işimi severek ve isteyerek yapmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı. 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2013 Salı 18:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?