4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

81 yaşında nüfus cüzdanına kavuştu

81 YAŞINDA NÜFUS CÜZDANINA KAVUŞTU

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı yukarı beydaş köyünde ikamet eden ve 81 yıldır nüfus cüzdanı olmadan yaşayan Adile Çelik, cüzdanına kavuştu.

Geçtiğimiz yıl 22 Aralık 2009 tarihinde bazı gazete kuruluşları tarafından gündeme taşınmış ve yetkililer bilgilendirilmişti. O günden sonra Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün İlçe jandarma ve Akçakale nüfus Müdürlüğüne gerekli talimatı vermiş ve soruşturma başlatılmıştı. Belirtilen şahsa bugün bütün tahkikatlar resmiyete uygun bir biçimde sonuçlandırıldı ve Adile Çelik'e nüfus cüzdanı teslim edildi. 81 yıl sonra nüfus cüzdanına kavuşan Adile Çelik, kendisine yardımcı olan başta ilçe kaymakamı Şefik

Aygöl'e Nüfus Müdürlüğü yetkililerine ve basın mensuplarına teşekkür etti. Akçakale Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada "Adile Çelik hakkında yapılan tahkikatta kardeşine, tanıklara ve muhtara gerekli sorular yöneltildi. Bu sorular neticesinde ilçe jandarma komutanlığının yapmış olduğu araştırma sonucunda bilgiler doğrulanmış ve kişinin gerçek bilgilerine ulaşılmıştır. Adile Çelik'e ait dosya Şanlıurfa valiliğine intikal ittirilerek kütüğe tescili yapılmıştır. Dosyası tamamlanan ve tescillenen Adile Çelik bugün nüfus cüzdanına kavuşmuştur" denildi.

Adile Çelik'e bayramdan sonra yeşil kart çıkarılacağı ve kaymakamlıkça yardıma bağlanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 13:28:00
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 15:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?