30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

85. yıl için çiğ köfte yarışması

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü isot ve çiğ köfte yarışmaları, halk oyunları ve konserle kutlandı.

İsot ve çiğköfte yarışmasında 20 kişinin ürününü değerlendiren jüri üyeleri yedikleri acılarla terledi, bol bol su içti. Bir ilke imza atarak erkeklerle birlikte çiğ köfte yarışmasına katılan Emine Aykut ikinci oldu.

Şanlıurfa’nın kurtuluş bayramı etkinlikleri, dün akşam Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Vali Şemsettin Uzun’un eşi Gülserin Uzun, Belediye Başkan Vekili Gülender Açanal, başkan yardımcıları ve vatandaşların katıldıkları gecede ilk olarak Devlet Halk Dansları topluluğu sahne aldı. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarının sahnelendiği gösteri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Dans gösterisinin ardından yapılacak isot ve çiğ köfte yarışmaları için salonda hazırlıklara başlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Sözen başkanlığında oluşturulan jüri üyeleri, üreticilerin getirdikleri isotları, renk, koku ve tadına göre değerlendirmeye başladı. İsot yarışması için görevlendirilen jüri üyeleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. İsotların, tadına, kokusuna bakan onları tek tek tadarak inceleyen jüri üyeleri, bol bol terledi. Şişelerle su içen jüri üyeleri, birinciyi belirlemede hayli zorlandı.

Ünlü sanatçı Mustafa Keser’in konserine başlamasıyla birlikte salonun bir köşesinde çiğ köfte yapmak için bekleyen yarışmacılara start verildi. Bu yıl ilk defa çiğ köfte yarışmasında bir bayan yer aldı. 4 erkek yarışmacıyla birlikte en iyi çiğ köfteyi yoğurmak için mücadele eden Emine Aykut, iddialı olduğunu söyledi.

Söylediği türkü ve şarkılarla salondakileri zaman zaman hüzünlendiren zaman zaman coşturan ünlü sanatçı Mustafa Keser, yarışmacıların yanına gelerek çiğ köftelerin tadına baktı. Jüriye başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Sözen, çok terlediğini belirtirken, isotları beklediği gibi bulmadığını söyledi.

Mustafa Keser’in konseriyle birlikte sona eren yarışmada dereceye girenler açıklandı. Yapılan açıklamaya göre isot yarışmasında Vildan Kılıç birinci olurken, Mehmet Yeşil ikinci, Emine Aydın ise üçüncü oldu. Çiğ köfte yarışmasında ise Mehmet Yeşil ilk sırayı alırken, Emine Aykut ikinci, Murat Uyar ise üçüncü oldu. Sanatçı Mustafa Keser, çiğ köfte yarışmasının birincisi Mehmet Yeşil’i tebrik etti. Gece, Keser’in söylediği türkülerle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:23:17
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?