5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

87'lik dededen genç kalmanın sırları

Şanlıurfa’da ilerlemiş yaşına rağmen çalışması ve dinçliğiyle dikkat çeken 87 yaşındaki Mehmet Bozkurt isimli vatandaş, genç ve dinç kalmanın sırlarını anlattı.

Her gün yoğurt ve üzüm yediğini belirten 87 yaşındaki dede, vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Yatırtepe (Mızar) Köyü'nde yaşayan 87 yaşındaki Mehmet Bozkurt isimli vatandaş, ilerlemiş yaşına rağmen dinçliğiyle dikkat çekiyor. Köy mezarlığına çeşitli türlerden 7 bin ağacı tek başına diken Bozkurt, hala bu ağaçların bakımı ve sulamasını tek başına yapıyor. İlerlemiş yaşına rağmen her gün ağaçlarla ilgilenen Bozkurt, dinç kalmanın püf noktalarını anlattı. Kendini hala 25 yaşındaymış gibi genç hissettiğini belirten Bozkurt, bugüne kadar ciddi bir sağlık sorunu yaşamadığını ve hiç doktora gitmediğini kaydetti.

Uzun yaşamasının sebebinin yoğurt ve pekmez yemesinden kaynaklandığını belirten Bozkurt, "Yaşamım boyuncu hiç ilaç kullanmadım. Köy ortamında yaşadığım için hep doğal gıdalarla beslendim. Her gün yoğurt ve üzüm pekmezi yerim. Sağlık ve uzun ömrün sırrı yoğurt ve pekmezdir" dedi.

Günde 8 saatten fazla, 4 saatten az uyumanın insanın sağlığına zarar verdiğine dikkat çeken Bozkurt, şu önerilerde bulundu; "Ayran içmeyi ihmal etmeyin. Günde 2-3 kere çay için. Meyve yiyin, bal tüketin. Kuru üzüm ve incir yiyin. Yemekleri zamanında yiyin. Süt için, yoğurt tüketin. Kırmızı biber yiyebildiğiniz kadar yiyin. Günde sekiz saatten fazla, dört saatten az uyumayın. İyi bir evlilik yapın. Evinizde evcil hayvan olarak kedi köpek veya güvercin besleyin. Gönüllü olarak bazen iş yapın. Mizah anlayışınız olsun. Sıkıntılı günlerinizde dertlerinizi dinleyecek yakın bir dostlarınız olmalı ve kesinlikle sigara içmeyin."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 17:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?