5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

88. Yıl töreni

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı yapıldı.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan programa Kaymakam Ogün Bahadır, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aytekin, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Çelebi, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır yaptı. Sağır, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatarak, "Büyük ülkemizin asırlar boyu marşı olarak kalacak olan İstiklal Marşı'nı bize hediye eden Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. O'nun yaşamı bize yıllar boyu örnek teşkil edecektir. Bırakmış olduğu bir ulusun sesi olan İstiklal Marşı da asırlarca ileriye gidecek ve varlığımız süresince dilden dile dolaşacaktır" dedi.

Programda daha sonra Mehmet Akif Ersoy'un hayatı slayt gösterisi ile katılımcılara izletildi. Mehmet Akif Ersoy'un "Geçenler Varsa" adlı şiirini okuyan Viranşehir Anaokulu Müdürü Mehmet Tepeli, salonda bulunanların duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

Duygulu anların yaşandığı programda liseler ve ilköğretim okulları arasında yapılan İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında birinci olan Uluğbey İlköğretim Okulu öğrencisi Nurullah Arat ile Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Harre'ye ödüllerini Kaymakam Ogün Bahadır verdi. Öğrencilere teşekkür belgesi ile beraber Akif Ersoy'un Safahat adlı kitabını veren Bahadır, İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren ve giremeyen öğrencilere katılmalarından dolayı teşekkür etti.
Program öğrencilerin şiirleri ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 11:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?