5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'9 İle 9 Modacı Projesi'

Ünlü moda tasarımcısı Hatice Gökçe, GAP bölgesinde hayata geçirilen '9 İle 9 Modacı Projesi' kapsamında Urfa'da saha ziyaretinde bulundu.


Proje; GAP İdaresi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının ortaklaşa yürüttüğü "GAP Bölgesindeki Kadınların Sosyo-Ekonomik Olarak Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde Moda Tasarımcıları Derneği'nce hayata geçiriliyor. Moda Tasarımcıları Derneği'nin kurucu üyesi Hatice Gökçe, proje kapsamında geldiği Urfa ve ilçelerindeki Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'ni (ÇATOM) ziyaret etti.
Ünlü tasarımcı Gökçe, projenin hedeflerine değindiği konuşmasında, "Bu proje ile, GAP bölgesindeki yerel sanatlara tasarım desteği verilerek tasarım değeri yüksek ürünler üretilmesi ve pazarlanması sonucunda sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan bölgeye, özellikle kadınlara yeni gelir kaynakları yaratılması ve kültürel mirasın korunması amaçlanmaktadır. Bu proje ile GAP bölgesindeki 9 ilde (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak), her ile özgü motif ve dokularla
özgün ve pazarlanabilir ürünlerin ortaya çıkarılmasının sağlanması hedeflenmektedir" dedi.


Gökçe ile birlikte ÇATOM'ları ziyaret eden GAP UNDP Bölge Temsilcisi Gönül Sulargil ise her ilin sorumluluğunu farklı bir moda tasarımcısının üstleneceğini kaydetti. Sulargil proje kapsamında ilk saha ziyaretini Mardin'de Arzu Kaprol ile yaptıklarını, Gökçe ile 2. saha ziyaretini gerçekleştirmiş olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 11:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?