5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

90 günden kısa geziye vize yok!

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Akyol, vizelerin kalktığını ve bu günden itibaren 180 gün içinde, 90 günü aşmayan seyahatler için vize muafiyeti geldiğini söyledi.

Kaymakam Akyol yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Başar Esad arasında yapılan görüşmeler arasında Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırıldığı belirtti.

Akyol konuşmalarına şöyle devam etti:"Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 16 Eylül 2009 tarihinde ikili görüşmelerde bulunan Başbakanımız ile Suriye'nin Cumhurbaşkanı'nın yaptığı görüşme sonucunda, Suriye ile Türkiye arasındaki mevcut vize uygulamasının 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vize kaldırıldığı ve önümüzdeki Ramazan Bayramında iki ülke halkının vizesiz olarak birbirlerinin ülkesine gidebileceği bildirilmiştir. Bu çerçeve kapsamında, 18 Eylül tarihinden itibaren, resmi ve umuma mahsus pasaport hamili her iki ülke vatandaşlarının, Türkiye ve Suriye'ye yapacakları 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vize muafiyeti getirilmiştir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 12:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?