5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

95'lik nineye sağlam raporu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ikamet eden 95 yaşındaki Susi Kaya'ya, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yüzde 85 sağlam raporu verildi. Susi Kaya, İHA muhabirinin çektiği görüntülerden iki saat sonra hayatını kaybetti.

Evren Paşa Mahallesi'nde oturan 95 yaşındaki Susi Kaya'ya yüzde 15 fonksiyon kaybı raporu verildi. Kocasını kaybeden yaşlı kadın, 25 yıl önce yalnız yaşamaya başladı. Yaşının ilerlemesi nedeniyle bakacak kimsesi olmadığı için üç yıl önce komşusu Abdülkerim Yayan'a sığınan yaşlı kadın bir süre yeşil kart ve yaşlılık maaşı bağlanması için müracaatlarda bulundu. Yaşlı kadının komşusu Abdülkerim Yayan, yaşlı kadına yeşil kart ve yaşlılık maaşı bağlanması için yardımcı oldu. Ancak yaşlı kadına yüzde 15 fonksiyon kaybı raporu verildi. Yaşlı ve yürüyemez haldeki kadına verilen rapor duyanları şaşırttı.

Abdülkerim Yayan, yaşlı kadına verilen yüzde 15 fonksiyon kaybı raporunu görünce şok olduğunu belirterek, "Benim de yaşım 45, ben de mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Bu tür insanların bakımı zor. Beş çocukla ancak kendime bakabiliyorum. Belki kendisine maaş bağlanır daha güzel şartlarda bakılabilir. Benim hanım 40 yaşında, çocuklar hep küçük, en büyüğü 12 yaşında. Ama yine de elimizden geldiği kadar bakmaya çalışıyoruz" dedi.

Kendi ihtiyacını bile karşılamaya gücü olmadığını ifade eden Yayan, şunları söyledi: "Yaşı ilerliyor. Belki kendisine Sosyal Hizmetler'de maaş bağlansaydı diye uğraştık ama olmadı. 95 yaşındaki gözleri görmeyen kendi ihtiyacını bile karşılayamayan birinin sağlam raporu almasına çok şaşırdım."  95'lik gözleri görmeyen Susi Kaya, İHA muhabirinin çektiği görüntülerden iki saat sonra hayatını kaybetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 16:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?