5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AB Başkan'ın odasına toplandı

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini organizesiyle Şanlıurfa'ya gelen 16 Avrupa Birliği üyesi ülkenin büyükelçisi ve müsteşarı, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret etti.

Heyetin Şanlıurfa'ya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, heyette bulunan büyükelçi ve müsteşarların sorularını yanıtlayarak, Şanlıurfa ile ilgili bilgiler verdi. Bölgenin en önemli sorunun işsizlik olduğuna dikkat çeken Fakbaba, "Temeli atılan 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce bitmesi, işsizlik konusunda en önemli avantajlarımızdan biri olacaktır. Diğer yandan tarım alanlarının sulamaya açılması da sorunun çözümüne katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Başkan Fakıbaba, büyükelçi ve beraberindeki heyete belediyecilik hizmetleri ve Şanlıurfa hakkında önemli bilgiler sundu. Ayrıca Fakıbaba, ziyaretin anısına heyete Şanlıurfa'nın tanıtımına katkı sağlayan İngilizce hazırlanmış kitap, broşür, CD gibi ürünlerden oluşan bir hediye paketi sundu. Görüşmenin ardından Başkan Fakıbaba, heyetle beraber programlara devam etti.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini organizasyonuyla gelen heyette, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Eva Filipi, İsveç Büyükelçisi Christer Asp, Bulgaristan Büyükelçisi Branimir Mladenov, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius, İspanya Büyükelçisi Joan Clos, Estonya Büyükelçisi Aivo Orav, Polonya Büyükelçisi Marcin Wılczek, Finlandiya Büyükelçisi Kristi Eskelinen, Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, Letonya Büyükelçisi Aivars Vovers, Almanya Konsolosluğu Müsteşarı Hector Pascal, İngiltere Konsolosluğu Müsteşarı Giles Portman, Slovakya Konsolosluğu Müsteşarı Rudolf Michalka, Fransa Konsolosluğu Müsteşarı Jean Maurice Verbois bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 13:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?