5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

AB Bilgi Bürosu açıldı

Avrupa Birliği (AB) Şanlıurfa Bilgi Bürosu'nun açılışında konuşan AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, AB'ye daha önceden üye olan bazı devletlerin zaman zaman düş kırıklığına uğradığını kaydederek, Şanlıurfa'nın gerçekten AB'ye girdiğini söyledi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) işbirliğinde gerçekleştirilen AB Bilgi Edinme Bürosu, düzenlenen törenle açıldı. Törene; AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini'nin yanı sıra; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Merkezi Finans İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve AB'ye üye 17 ülkenin büyük elçisi ile büyükelçi görevlisi katıldı.

Düzenlenen törende konuşan AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Avrupa Birliği'nin gerçekten Şanlıurfa'ya geldiğini belirterek, "Bu etkinliği sokaktaki duyurulardan sonra sözlerle özetleyecek olursak; 'Avrupa Birliği Şanlıurfa'da' diyebiliriz. Gerçekten de Avrupa Birliği Şanlıurfa'ya geldi. Bugün sizin yardımlarınız ve desteğiniz ile Şanlıurfa'da Avrupa Birliği Bilgi Bürosu'nun açılışını gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa'daki Bilgi Bürosu bu türden bilgi bürolarının 15.'sini oluşturuyor olacak. Toplamda diğer bilgi oluşturan bürolara baktığımız zaman 45 birimden oluştuğunu görüyoruz. Bunlar içerisinde Avrupa Birliği Bilgi Büroları, Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri, üniversitelerde yer alan Avrupa Dokümantasyon Merkezleri ve ayrıca Avrupa Birliği Türkiye İş Merkezleri bulunuyor. Ama tabi ki Şanlıurfa'daki Avrupa Birliği Bilgi Bürosu olarak gördüğümüz bilgi aktarımının, bilgi sağlamanın çok daha ötesini geçiyor. Öncelikle Avrupa Birliği'nin daha iyi anlaşılmasını, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ni daha iyi anlaması konusunda destek sağlıyor olacaksınız" dedi.

AB'nin 27 güçlü devletten oluştuğunu hatırlatan Pierini, "İlk başına baktığımız zaman; 6 devlet ile yola çıkıldığını görüyoruz. Eski adıyla Avrupa Topluluğu 6 üye ile başladı. Ve ilk anlaşmadan itibaren kurulan 21 üye devlete bakacak olursanız; göreceksiniz ki onlar da katılım süreçleri boyunca zaman zaman düş kırıklığı yaşadılar. Sizin, Avrupa Birliği Bilgi Bürosu olarak organize edeceğiniz etkinlikler, çünkü diğer bilgi büroları çeşitli etkinlikler düzenliyor. Mesela kültürel sergiler, konserler, kahvehanelerde Avrupa Birliği ile ilgili sohbetler, öğrencilere yönelik konferanslar. Örneğin; öğrencilere yönelik düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışmaları düzenlendi. Ayrıca Avrupa Birliği Hikaye Yarışması düzenlendi. Bu türden düzenleyeceğiniz tüm değişik faaliyetler ve etkinlikler, Şanlıurfa'da Avrupa Birliği ile ilgili bilgi düzeyine katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise, Türkiye'nin AB'ye duydukları güveni sarsmamalarını isteyerek, "Size olan güvenimizi sarsmayın. Sizlere zarar gelmediğini farkına varacaksınız. Bizim bakış açımız, insana yaklaşımımız sizinkilerle birleşince daha az hata yapılacağına inanıyoruz. Bu duygularla bizleri birbirimize ve insanlara yaklaştıracak ofisimizin hayırlı oymasını Cenabı-ı Allah'tan diliyor, geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞUTSO'nun zemin katında yapılan AB Bilgi Bürosu, düzenlenen toplantının ardından AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini ve ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin tarafından hizmete açıldı.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ile Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası işbirliği ile Şanlıurfa AB Bilgi Bürosunun açılışıyla birlikte, Türkiye'deki AB Bilgi Bürolarının sayısı 15'e ulaştı.  AB Bilgi Bürosu, Şanlıurfalı vatandaşlara AB hakkında bilgi aktarıp, sorularını cevaplandıracak. AB Bilgi Bürosu özelikle öğrencilere, yerel medyaya, gençlere, kadınlara, iş çevrelerine ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik çeşitli seminer ve konferans gibi etkinliklerle bilgi aktaracak; AB Türkiye kültürel diyaloguna ilişkin kültürel-sanatsal etkinlikler ve sergiler gerçekleştirecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 19:20:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?