5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ABD'nin kayıp silahları bulundu

ABD'nin 19 adet kayıp silahı, Şanlıurfa'da ele geçirildi. Silahların PKK'lı teröristlere dağıtılmak üzere Şırnak'tan Gaziantep'e götürülmek istendiği öne sürüldü.


Edinilen bilgiye göre, Kuzey Irak'tan yurda kaçak olarak sokulan uzun namlulu silahların Fadıl V. tarafından Şırnak'ın Cizre ilçesinden alınarak Şanlıurfa'ya götürüleceğini belirleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.


Fadıl V.'ye öncü olarak Çetin G. ile Cengiz V.'nin 73 DC 340 plakalı tanker, 73 DS 387 plakalı çekici ve bu çekiciye bağlı 73 KC 149 plakalı araçları kullandıklarını belirleyen Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, araçları Şırnak'ın Cizre ilçesinden takip etmeye başladı.


Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerinde önlem alan polis, araçları Şanlıurfa girişinde durdurdu. Fadıl V.'nin kullandığı 73 DS 387 plakalı çekici ile bu çekiciye bağlı 73 KC 149 plakalı dorsede gümrük görevlileri refakatinde yapılan aramada suç ve suç unsuru maddeye rastlanmadı. Polis, Nimet G.'nin kullandığı 73 DC 340 plakalı tankerde yaptığı aramada, aracın sağ tarafında Gümrük Müdürlüğü'nün 4184422 numara ile mühürlenmiş vanasının bulunduğu dolap kısmında iki ayrı çuvalda siyah naylon poşetler içerisine sarılmış halde 19 adet Polonya yapımı PM 98 marka uzun namlulu silah ele geçirdi.


Olayla ilgili olarak Fadıl V., Nimet G., Ali Ö., M.Fatih Ö. ile silahları Cizre'de teslim eden Razaman Ö. gözaltına alındı. Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alınarak Şanlıurfa'ya getirilen Ramazan Ö.'nün terör örgütü üyesi olmaktan, Fadıl V.'nin sahtecilikten, Ali Ö.'nün de silah kaçakçılığı ve elektrik hırsızlığından sabıkası bulunduğu belirlendi.


Ele geçirilen silahların ABD'nin Irak'ı işgali sırasında Irak'ta görev yapan Polonya askerlerinin kullanarak Irak'tan ayrılırken ABD askerlerine bıraktığı ABD'nin kayıp silahlarından olduğu belirtildi.


Ele geçirilen 19 adet Polonya yapımı 19 adet MP 98 marka silahların PKK'lı teröristlere dağıtılmak üzere Gaziantep'e götürülmek istendiği, bir süre önce yine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ele geçirdiği çok sayıda silahın devamı olduğu bildirildi.


Bu arada, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından 6 Ekim 2007 tarihinde yapılan operasyonda 27 adet Glock marka silah, 12 Ekim 2007 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinin girişinde durdurulan bir kamyonun lastiğine gizlenmiş 9'u Glock, 52 tabanca, 1 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 10 adet Polonya yapımı Para-PM98 ibareli uzun namlulu silah ile 80 adet şarjör ele geçirilmişti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 16:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?