5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Abla Öcalan'lı kutlama

DTP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü 8 Mart'ta kutlayacağına bugün kutlamayı uygun buldu. Şanlıurfa'daki tören, 'TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki harekatın bitişini kutlama' mitingine döndü. Yüzlerce gösterici zılgıt attı, halay çekti.


DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Kuzey Irak'taki ‘Güneş harekatı' ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın “Amaca ulaşıldı” açıklamasını eleştirerek, “Neydi amacınız. Ölmek ve öldürmek miydi?” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında DTP'li kadın milletvekilleri, belediye başkanları, kadın kuruluşları tarafından Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kadın mitingine katılmak üzere gelen Emine Ayna başkanlığındaki DTP'li kadın milletvekilleri, Suruç Belediye Başkanı DTP’li Ethem Şahin’i ziyaret etti.

Emine Ayna, Kuzey Irak'taki harekatın son bulmasının umut verici olduğunu ancak, bundan sonra devam etmemesini önemsediklerini söyledi. Ayna, Kuzey Irak’a yönelik ‘Güneş Harekatı'nın son bulması ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın yaşananların çözüm olmadığının farkına varmasını umut ettiğini kaydetti. Kara harekatında sadece asker ve ‘gerilla' olarak nitelendirdiği PKK'lı teröristlerin öldüğünü ve bir çözüm bulunamadığını ileri süren Ayna, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, Genelkurmay'ı, muhalefeti şunun farkına varmıştır. Bunlar çözüm değil, gidip gördüler en azından. Bir şey olmadı, sadece insanlar öldü. Asker veya gerilla, gençler öldü. Çözüm hak ve özgürlüklerinin önünün açılmasında” diye konuştu.

ABD'nin çağrısı ardından harekata son verilip- verilmediğini bilmediklerini ama bunun ardından amacın ne olduğu sorusuna yanıt aradıklarını belirten DTP'li Ayna, şöyle devam etti:

“Operasyonun bitmesi beklenen bir şeydi. ABD'nin, Avrupa'nın bir an önce dönmeleri yönünde çağrıları vardı. ‘ABD çağırdı’ diye mi döndüler, bunu bilemeyiz. Hep söylüyoruz, kapalı kapılar ardında birçok pazarlıklar dönüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın son açıklamaları çok umut veren açıklamalar değil. ‘Gerekirse tekrar gireriz’ diye laflar söylüyorlar. Ama nedir gereken ? Yani şimdi ne oldu da girdiler ? Ne elde ettiler geri döndüler ? ‘Amacına ulaşmıştır’ deniliyor. Neydi amacınız? Ölmek ve öldürmek miydi? Ne oldu, neyi çözdünüz ? Bir sorunun çözüm yöntemi bu değildir.”

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Kadın mitingi öncesi ilçede alınan geniş önlemler dikkat çekti. İlçe merkezinde ve çıkış noktalarında çok sayıda asker ve polisin hazır bekletildiği görülürken, miting öncesi çok sayıda kadın, Suruç Belediyesi önünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Yöresel kıyafet giymiş olan ve çoğunluğunda PKK'nın simgesi renklerin bulunduğu bezleri başlarına sardıkları görülen kadınlar, zılgıt çekerek şarkılara eşlik etti. Peşmerge kıyafeti giydirilen küçük çocuklar da ‘zafer işaretleri' yaptı.

dha/hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 18:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?