5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Açık hava konserine yoğun ilgi

CEYLANPINAR BELEDİYESİ'NDEN BAHAR KONSERİ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi tarafından "Sonbahar şöleni" adı altında açık hava konseri düzenlendi.

Ceylanpınar Belediyesi tarafından kapalı semt pazarında sonbahar şöleni düzenlendi. Konsere ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Birçok davetlinin hazır bulunduğu konser oldukça görkemli başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı DTP Ceylanpınar İlçe Başkanı Selahattin Kaya gerçekleştirdi. Kaya'nın konuşmasının ardından Ceylanpınar Belediye Başkanı Avukat İsmail Arslan da bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında bir süre önce ölen Ceylan'a değindi. Arslan şunları söyledi:

"Ceylan daha 13 yaşında iken atılan bir havan mermisi ile yaşamını yitirdi. Barış yapacağız diyorlar, çocukları katlediyorlar. Bu katliamı yapanlar ortaya çıkarılsın ve gereken ceza verilsin" dedi.

Arslan'ın konuşmasının ardından Şanlıurfa DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan sahneye çıkarak söz aldı. Ayhan konuşmasında, bugünlerin Türkiye için çok önemli günler olduğunu hatırlattı. Ayhan konuşmasında, Abdullah Öcalan için "Sayın" ifadesini kullandı. Ayhan, "Bir komplo düzenlendi, bu komplonun asıl amacı Ortadoğu haklarını birbirine kırdırmaktır. Bu komplo amacına ulaşmadı. Hükümet Kürt sorunu için adımlar attı, adını açılım koydu. 4 aydır bu projeyi bekliyoruz. Bu proje tasfiye projesi ise boşuna uğraşmasınlar. 4 ay içerisinde birçok saldırı ve operasyonlar gerçekleşti. Tutuklamalar devam etti. En son 13 yaşındaki Ceylan'ı katlettiler" diye konuştu.

Ayhan'ın konuşmasının ardından Kürt sanatçısı Hozan Seyda Perinçek, Suriyeli Kürt sanatçı Hozan Rubar, Kürt sanatçı Brader sahne aldı. Kürt sanatçılar söylediği parçalarla onu izlemeye gelenleri coşturdu. Ceylanpınar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sonbahar şenliğine DTP'li Belediye Başkanları ve ilçe teşkilatı başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

CEYLANPINAR BELEDİYESİ'NDEN BAHAR KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 10:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?